Historian bakom spel genom tiderna

Source: marvel.com

Jackpott är uttryck, ”I just hit the jackpott” är väldigt vanligt i flesta filmer och det menas att man dragit den högsta vinsten. En vinst som är högre än normala fall. Det som bygger upp en sådan vinstsumma är att ingen har vunnit vinsten i förgående spelomgång och dom icke utbetalda summorna flyttas över till nästa spelomgång och räknas samman med den ordinarie högvinsten. Det är därför dessa summor kan bli hiskeligt höga då den höjs till någon vinner den!

Spelet bygger på slumpen och det är ordet lotto härstammar från italienskan och bygger på det kända hasardspel där deltagarna med hjälp av en insats erhåller bräden eller kort med 3×5 numrerade rutor. Därefter dras dras det slumpvis nummer, detta ligger till grund för många olika lotterilikande spel där det gäller att förutspå vilka nummer som kommer lottas fram. Hasardspelens historia går tillbaka till om kring 2500 f.Kr där man har påträffat fynd av tärningar i olika gravar.

Ett typiskt Hasardspel Source: wikipedia.org

För att öka sina spelchanser använder sig många spelare av olika typer av taktiker när dom väljer nummer, bland annat att genom att se på tidigare Lotto historik.

Spelet Joker i sin tur ett turspel och är ett tillsägsspel till Lotto, med hjälp av Jokern får du ta del av möjligheten att vinna drömvinsten, för att göra det behöver den spelande förtryckta 7 siffriga serienumret på dom olika spelkupongerna som du fritt väljer. Spelet har sin historia från 1984 då det lanserades och sedan dess givit många miljonärer i Sverige. Men den minsta insatts på 10kr får man en utdelning på 10 000 000kr och det är därför detta spel blivit omåttligt populärt.  Det som är unikt med spelet är att man kan vinna på minst två rätt från bägge håll för vinst, möjliga kombinationer är 4+2, 2+4, 3+3, 3+2, 2+3, 2+2.

När började vi spela spel?

Redan på 1900-talet fick sällskapsspelen sitt stora genombrott och klassikerna var allt från, Alfapet, Risk, Den försvunna diamanten och Monopol. Spelet Monopol speglar den lågkonjunkur och börskrasch och drömmen att bli oförskämt rik. Samma sak gäller så lanserades spelet ”Först på månen” efter att månlandningen 1969.

Spel som speglar historien, speltrender, producenter och plastprylar men lika mycket historien om folkhemmet, konjunktursvängningar och världspolitiska händelser.

Source: amazon.com

Idag spelas mycket av dagens spel via telefoner, på datorer och många gånger spelar vi för egen vinning. Spel bidrar till spänning, dröm om vinna stort, få drömmar besannas, men även för avkoppling när vi är lediga. För tillgodo se våra behovs uppfinns det nya spel som toppar dom existerande och vinsterna kan bli hiskeligt höga. Summor i sin tur som går till Historien!