5 prisvärda bläckstråleskrivare man kan skriva ut trådlöst

Nuförtiden vill de flesta skriva ut trådlöst eftersom det är väldigt smidigt och man slipper ha en massa kablar liggande. Sladdarna är oftast i vägen och man måste tänka på var man placerar skrivaren. Därför så har vi skapat en lista på 5 stycken mycket prisvärda bläckstråleskrivare med vilka man kan skriva ut trådlöst.

Kriterierna för skrivarna i den här listan är att samtliga måste vara bläckstråleskrivare och kunna skriva ut trådlöst och kosta under 1000kr. En bläckstråleskrivare är en skrivare som använder sig av bläck. Vanligast är att de använder bläckpatroner men ibland bläcktanks som man fyller på med bläck. Trådlösa skrivare brukar även kallas för WiFi skrivare och det betyder att man kan skriva ut trådlöst. Skrivarna är inte i någon rangordning eftersom de har olika funktioner och är bra på olika sätt.

Canon Pixma TS3452 Allt-i-ett bläckstråleskrivare

Med den här skrivaren kan du även skanna dokument men även kopiera. Du kan skriva ut direkt från din mobil eller surfplatta. Den använder sig av två stycken bläckpatroner, en svart och en färgpatron. Det går att skriva ut både färgfoton och textdokument. Den skriver ut 4 färgsidor per minut och har en utskriftsupplösning på 4800 x 1200 dpi (dots per inch). Den har ett pappersfack som rymmer 60 ark.

Fördelar: Det här är den billigaste skrivaren av alla i listan och erbjuder många valmöjligheter. Den är billig i drift eftersom den endast använder 2 bläckpatroner.

Nackdelar: Den är den långsammaste skrivaren i den här listan och utskriftsupplösningen är ok.                     

 HP DeskJet Ink Advantage 3790 Allt-i-ett bläckstråleskrivare

HP skrivaren erbjuder många valmöjligheter som skanning och kopiering. Skrivaren stöder även mobila utskrifter. Den skriver ut 5,5 färgsidor per minut och har en utskriftupplösning på 1200 x 1200 dpi. HP skrivaren har ett pappersfack som rymmer 60 pappersark. För att kunna skriva ut fotografier i färg eller textdokument så behövs endast 2st bläckpatroner.

Fördelar: Den här skrivaren är en av de billigaste i listan och är med sin två bläckpatroner billig i drift. Den här multifunktionella skrivaren ger dig många valmöjligheter, som t.ex. skanning och kopiering. 

Nackdelar: Skrivaren har en av de lägsta utskriftsupplösningen bland dessa skrivare och är en av de långsammare skrivarna.

 Epson Expression Home XP-3155 Allt-i-ett bläckstråleskrivare

Med den här skrivaren får man förutom utskrifter även möjligheten till att kopiera och skanna dokument. Du kan skicka dina utskrifter direkt från din smartphone eller surfplatta till skrivaren. Den använder 4st bläckpatroner och kan skriva ut både svartvita textdokument och färgfoton. Pappersfacket på den här skrivaren rymmer 100 ark och man kan skriva ut på båda sidor. Den skriver ut 15 stycken färgdokument i minuten och har en utskriftsupplösning på 5760 x 1440 dpi.

Fördelar: Epson skrivaren erbjuder många valmöjligheter och har den högsta utskriftsupplösningen av dessa fem skrivare. Den har ett medelstort pappersfack och skrivaren är medelsnabb.

Nackdelar: Den här skrivaren är den som är dyrast i drift av dessa skrivare. Detta på grund av att bläckpatronerna är dyrast och man behöver fyra stycken.

HP OfficeJet Pro 6230 bläckstråleskrivare

Med den här HP skrivaren kan man enbart skriva ut textdokument och fotografier. Skrivaren använder sig av fyra bläckpatroner och har ett pappersfack för 225 ark. Den har stöd för mobila utskrifter. Med den här skrivaren så kan man skriva ut på båda sidor av dokumentet. Bläckskrivaren skriver ut 24 färgutskrifter per minut och har en utskriftsupplösning på 600 x 1200 dpi.

Fördelar: HP skrivaren är den överlägset snabbaste skrivaren av dessa fem och rekommenderas för ett (litet) kontor. Skrivaren har ett stort pappersfack så att man slipper fylla på med papper så ofta. Av de skrivare som använder 4 bläckpatroner så är denna skrivare billigast i drift.

Nackdelar: Skrivaren har ingen skanner eller kopiator och har en låg utskriftsupplösning.

Canon Pixma TS705 bläckstråleskrivare

Den här Canon skrivaren stöder mobila utskrifter både via olika appar och Bluetooth. Skrivaren använder sig av 5 stycken bläckpatroner och den är lämplig för både vanliga textutskrifter men även fotografier. Bläckstråleskrivaren har en utskriftsupplösning på 4800 x1200 dpi och kan skriva ut 10 färgutskrifter per minut. Skrivaren saknar skanning och kopieringsmöjligheter. Den har stöd för utskrifter på båda sidor och ett pappersfack som rymmer 250 ark.

Fördelar: Skrivaren har det största pappersfacket så att man inte behöver fylla på papperet så ofta. Den har en helt ok utskriftsupplösning och en ok utskriftshastighet. Den använder sig av fem bläckpatroner vilket betyder att den kan producera bättre färgutskrifter. 

Nackdelar: Skrivaren är en av de dyraste skrivarna i drift av de fem i listan. Den saknar även skanner och kopiator.

Viktigt att tänka på när man väljer skrivare

Dessa fem skrivare är bra på olika saker och fyller olika funktioner. Allt beror på vad man vill använda skrivaren till och hur ofta man använder den. Vill man ha en skrivare som är billig i drift så är får man kolla priset på skrivar bläck och hur många patroner den använder. Vill man ha en skrivare som skriver ut bra och högupplösta foton och bilder så ska man kolla utskriftsupplösningen. Men även välja skrivare som använder fler bläckpatroner, för fler färg möjligheter. På 123ink.se kan du hitta alla dessa skrivare men även många andra också. Hoppas att det här hjälper dig att hitta den skrivaren du behöver.

Du gillar kanske också...