iPhone 13, 13 pro och 13 pro max – vilken är egentligen bäst? 

Valet av mobiltelefon är något man vill känna sig säker på, eftersom mobiltelefoner idag kan ha ett rätt så saftigt pris. Apple är kända för att nästan varje år ge ut en ny modell av sina mobiltelefoner iPhone, och troligtvis kommer det under hösten 2022 att komma ut ytterligare en, men om vi inte fokuserar på det nu. Om man har bestämt sig för att de ska bli en iPhone, och specifikt en iPhone 13, vilken ska man välja?

I denna artikel kommer du få veta för- och nackdelarna med de olika modeller som sedan förhoppningsvis kommer ge dig lite klarhet då du ska köpa din nya mobil. När du väl kommit så långt att du ska köpa en mobil ska du kolla in sidan ReviewsBird. Där finns det en mängd nätbutiker och företag listade som du gratis kan läsa recensioner om.

 Vad är gemensamt och vad skiljer de olika modellerna åt? 

Gemensamt: 

När Apple släppte iPhone 13 kom de ut i flera olika modeller, och trots att de har fler saker som skiljer dem åt, har de en hel del likheter mellan varandra. De gemensamma nämnarna är att de alla har en liknande design (Apple har tagit tillbaka den fyrkantiga designen), de har alla OLED-skärmar, de har fram kamera, 5G, iOS 15 samt A15 chip.

Enskilt: 

  • Storlek – Något som skiljer dessa mobiler ifrån varandra är storleken. Alla de olika modellerna har olika dimensioner så det gäller att läsa på och känna sig fram till vilken modell man själv känner sig mest bekväm med. Oavsett storlek har alla dessa modeller samma tjocklek, så det behöver man inte fundera på.
  • Uppdateringsfrekvens – Även fast alla de olika modellerna använder sig av OLED-skärmar skiljer uppdateringsfrekvensen. För många märks det inte så stor skillnad när det kommer till detta, men den som verkligen har ett öga för små detaljer kommer märka att Pro-modellen ger en mjukare rullning på grund av den högre uppdateringsfrekvensen.
  • Kamera – En av de största skillnaderna mellan de olika modellerna är kameran. Medans iPhone 13 mini och iPhone 13 har två kameror bak, har Pro-modellerna tre stycken. Här får man själv välja vad man är ute efter och hur mycket man använder mobilen att fota/filma med.
  • Batterikapacitet – Logiskt nog kan de större Pro-modellerna rymma ett större batteri, så naturligt nog kommer de att ha en längre batteritid. Medans iPhone 13 mini har en batteritid på 17 timmar, har iPhone Pro Max en tid på 28 timmar.

Sist men inte minst

Som du ser finns det både likheter och skillnader mellan dessa olika modeller, så det gäller att läsa på och hitta den perfekta mobilen för dig. Här i denna artikel har vi nu endast tagit fram och jämfört de olika 13-modellerna, men Apple har en mängd äldre modeller och troligtvis en ny redan på kommande.

Glöm nu inte att kolla in ReviewsBird för att gratis läsa recensioner och omdömen, i synnerhet om du ska köpa en ny mobil eftersom du då verkligen vill bli nöjd över köpet.

Du gillar kanske också...