Så håller du mobilbatteriet vid liv

De smarta telefonerna tog oss alla med storm när de kom in i våra liv för cirka tio år sedan. Helt plötsligt hade vi allt vi behöver i vår hand. Socialt liv, ekonomi, jobb och nöje, allt samlat i samma telefon. Enda nackdelen är att de nya avancerade nöjes- och spelapplikationerna bokstavligen slukar telefonernas batteritid. Här kommer en snabbguide till hur du undviker att batteriet går på tomgång.

Så länge vi har kunnat, har vi spelat på våra telefoner. Men glöm Nokialurarnas gamla Snake-spel, i dagens smartphones har spelandet nått nya nivåer. Snygga gränssnitt, avancerad teknik och högklassiga skärmar bäddar för spelupplevelser i världsklass.

Spelbolagen vet att mobilerna är framtiden och har mobilanpassat sin produkt. Förr kunde man bara spela de mer avancerade spelen, såsom videopoker, på datorn. Nu har du favoritspelen till hands var du än befinner dig. Till och med moderna företeelser, såsom live casino, finns tillgängliga i telefonen.

Det tråkiga med den nya snygga tekniken är att den fullkomligt dränerar batteriet. Få saker är mer stressande för den moderna människan än att se batteriindikatorn i fritt fall när du är långt ifrån en laddmöjlighet. För att ligga steget före, se till att alltid ha med dig lite extra kraft i fickan genom ett portabelt batteri, en så kallad powerbank, som kan kopplas till telefonen.

För att avgöra vilken powerbank du ska inskaffa bör du först ta reda på hur mycket kraft (mAh), ditt mobilbatteri rymmer. Har du exempelvis en Samsung Galaxy S10 med ett batteri på 3400 mAh, krävs det en powerbank som rymmer minst 3400 mAh. I teorin. I praktiken räknar man med att cirka 30 procent av kraften går förlorad vid överföringen, så i detta fall bör powerbanken rymma nästan 5000 mAh.

Powerbanks som rymmer 5000 mAh räcker oftast till en laddning, medan 10000 mAh räcker till två laddningar. Bankerna med mest kraft tenderar också att vara större i storlek, så vill du få plats med dem i jeansfickan bör du välja en med mindre kraft.

En annan sak att titta på är hur stor utgångsstyrkan är. Ju högre, desto snabbare kommer den att ladda telefonen. Vill du ladda fler enheter på en gång, välj en med flera utgångsportar.

Tre powerbanks som håller mobilen vid liv hela dagen:

Anker Astro E1

En riktig fjärderviktare med sina 119 gram, men med en kraft på 5200 mAh. Denna får plats i byxfickan och räcker för en hel laddning av de flesta mobiltelefoner.

Pris: Cirka 279 kr

Linocell 5X

Inte lika lätt och smidig som ovanstående, men mycket kraft för pengarna. Här får du nästan 10000 mAh, vilket bör räcka till två fulla laddningar.

Pris: Cirka 400 kr.

GP Voyage 2 10000 mAh

Här får man mycket prestanda för en bra peng. Med sina 233 g är det inte den lättaste i klassen, men med mellan 7000 och 10000 mAh räcker den till upp till två laddningar. Förutom att den är snygg har den även flera utgångsportar.

Pris: 254 kr

Du gillar kanske också...