Kolla om en hemsida ligger nere

När det uppstår tvivel

Det är oftast när stora webbplatser som t.ex. Facebook, Instagram, Aftonbladet etc. inte verkar fungera som man tvivlar på sin egen utrustning eller uppkoppling. Den lite mer kunniga börjar felsöka sina grejer och den något mer novisa klappar igen skiten och ger upp.

Man tänker att -”den jättesajten kan juh aldrig sluta funka bara så där?”. Men så kan det faktiskt vara, det händer. Ganska ofta faktiskt, men inte under särskilt långa perioder. Desto större sajt desto större populäritet bland hackers som gärna vill stänga ned sajten, om än bara för ett ögonblick.

Hur man snabbt kan kontrollera vart problemet ligger

Det finns säkert flera bra tjänster som tillhandahåller möjligheten att kontrollera om sajten ligger nere för endast mig/dig eller alla. Jag har fastnat för www.downforeveryoneorjustme.com som gör jobbet på ett ypperligt sätt. Tjänsten innehåller inte massa krimskrams runt omkring utan fokuserar endast på sitt huvudsyfte.

Down For Everyone Or Just Me Check if your website is down or up

Hur man håller koll på sin egen sajt

Det finns mängder med mer eller mindre bra tjänster som håller koll på hundratusentals sajter åt ägare. För OmInter.net använder jag en av de största, uptimerobot.com. Om min sajt av någon anledning ligger nere så får jag i samma ögonblick reda på det via e-post. Detsamma gäller när sajten är uppe igen. Det händer och det beror oftast på mitt webbhotell, Binero.

Jag kan också gå in och kolla statistik för hur ofta sajten varit nere och otillgänglig för mina besökare via statistik.ominter.net. Fiffigt värre!

Du gillar kanske också...