Spela Mahjong gratis på din Android mobil

Mahjong har blivit ett av de mest populära spelen i världen på grund av dess enkla regler och det faktum att det är ett engagerande spel. Nu finns det populära, uråldriga spelet tillgängligt i moderna och kostnadsfria utgåvor för Android-mobiler. Läs mer om Mahjong för Android här.

Mahjong regler

Målet med Mahjong är att man ska matcha öppna par med identiska brickor och ta bort alla brickor för att slutföra en bräda.

Man kan endast matcha “öppna” brickor. En bricka är “öppen” när det inte finns några brickor ovanpå den. Dessutom måste antingen dess vänstra eller högra sida vara öppen. I grund och botten måste brickan kunna glida ut utan att något blockerar den på en sida eller ovanpå.

Efter att ha matchat ett par brickor öppnas brickor som “låstes” av paret, så att du kan matcha nya brickor. Spelet är som sagt slutfört när man matchat varje bricka på brädet. Man ska försöka undvika att komma till en situation där det inte går att matcha några brickor längre. Om detta händer är spelet slut och du har förlorat.

Mahjong för Android

Idag är det inte längre lika populärt med brädspel som det har varit tidigare. Detta bland annat tack vare smartphones expandering i världen. Idag kan man spela sina favoritspel på språng, bara genom några få knapptryck. Detta gäller även för Mahjong.

Om du vill spela Mahjong som ett gratis spel för din Android så finns denna möjlighet. CanaryDroid har nämligen utvecklat det första gratis Mahjong-spelet för Android. Med detta spel får du bland annat över 1000 gratis brädor, ett spel med vacker grafik och olika layouts, kostnadsfria tips, dagliga utmaningar, anpassningsbara bakgrunder och så vidare. Spelet finns tillgängligt på Google Play och går att ladda ner här.

Tre Mahjong strategier för nybörjare

Att ha en Mahjong-strategi är viktigt; det är nämligen det som kan leda till att du vinner spelet. Det finns inte endast en eller ett par stycken strategier, men vi har ändå sammanställt tre för att förenkla det för dig.

  1. Matcha alltid brickor som frigör och öppnar de mest nya brickorna. Om du har ett par som inte öppnar något ännu, lämna dem tills du behöver det.
  2. Koncentrera dig på matchande brickor på horisontella linjer, eftersom dessa vanligtvis är svårare att ta bort.
  3. När du har tre eller fler identiska brickor fria och matchbara, matcha paret som kommer att frigöra de flesta nya brickorna. Att matcha fel par kan leda till situationer som inte går att lösa senare.

Nu har vi gått igenom de grundläggande spelreglerna för Mahjong samt listat några av våra bästa strategier för det kinesiska spelet. Vi har även tipsat om ett helt gratis Mahjong-spel för Android utvecklat av CanaryDroid. Det vill säga att du nu har friheten att spela det underhållande pusselspelet på din Android-enhet när du än vill, vart du än vill. Med våra finurliga strategier förbättrar du (förhoppningsvis) också ditt spelande och kanske till och med lyckas komma upp på topplistan över de bästa spelarna.

Du gillar kanske också...