2020 års bästa Antivirusprogram för Windows 10

Om du använder Windows 10 så är du ett attraktivt mål för Hackers. Detta för att Windows är det vanligaste bland PC användare. Säkerheten har blivit mycket bättre de senaste åren men står under hot även när 2020 kommer. Det är därför Windows 10 antivirus program är så viktiga och att man håller sig uppdaterad på de nya virus som hela tiden skapas. För det finns hackers som hela tiden vill komma åt din data och kontrollera ditt system. Och hoten finns, hur försiktig du än är.

Så vilka är då de bästa Antivirusprogrammen för Windows 10 just nu och är Windows Defender tillräckligt säkert dessa dagar? Här kan du läsa TechRadars’ guide för de bästa Antivirusprogrammen.

Här är de bästa Antivirusprogrammen för 2020:

  1. Bitdefender Antivirus Plus
  2. Trend Micro Antivirus+ Security
  3. Kaspersky Antivirus
  4. Panda Antivirus
  5. Windows Defender

Bitdefender Antivirus Plus

Många Antivirusprogram varierar ofta i kvalitet över tid, en generation fungerar bra, sedan kan nästa generation fungera sämre och ha problem till en början. Men Bitdefender är jämnt och programmet har levererat ett 100%  skydd i 17 utav 20 djupgående AV-tester som gjorts. Så sannolikheten är att det lär vara lika bra nästa månad och därför är det ett bra val.

Bitdefender kombinerar sin utmärkta antivirus motor med en rad smarta tekniker för att skydda dig mot skada. Noggrann webbövervakning upptäcker och blockerar skadliga länkar, och en skanner varnar dig om missade säkerhetsfickor eller dåligt valda systeminställningar som kan äventyra din dator. En säker webbläsare förhindrar skadlig programvara från att stjäla dina bank- och online-shoppingtransaktioner, och specialiserat ransomware-skydd säkerställer att även om något tränger igenom dina skydd, kommer känsliga dokument fortfarande att vara säkra. Bitdefenders är också mycket prisvänligt om man jämför med den säkerhet man får. För en enhet kostar det ungefär $25/£25. Om du har fler enheter kostar det lite mer.

Trend Micro Antivirus+ Security

Trend Micro kanske inte har samma rykte som ett av de stora antivirusprogrammen men låt dig inte luras, produkten har mycket att erbjuda. Programmet har alla de funktioner du behöver. Antivirus, ransomware-skydd, e-postkontroller och webbfiltrering, men tyngs inte ner av alla onödiga extrafunktioner du aldrig kommer att använda.

Oberoende test rapporterar att Trend Micro ger utmärkta resultat. De senaste fem AV-jämförelserna visar att programmet skyddar 100% mot alla de hot som testades. Prissättningen är också bra. Det är också en väldigt prisvärd produkt. Ett års licens kostar bara £19.95. För fler PC så droppar priset ännu mer, tre PC för tre års licens kostar då bara £53.27 eller £5.92 per år per PC.

Om du vill ha Trend Micro Maximum Security som täcker Android, iOS , alltså både Mac och PC och innehåller föräldrakontroll, lösenordshantering, övervakning av sociala medier, optimering av enheter och mer så kostar det 24,95 £ (38 $) för att täcka fem enheter under ett år.

Kaspersky Free Antivirus

Kaspersky har varit en av toppantivirus programmet under lång tid och deras produkter är alltid på topplistorna när de testas professionellt. Kaspersky Free Antivirus ger dig en säker antivirusmotor och intelligent blockering av skadliga länkar helt gratis. Du får inte ens reklam i programmet – lämna det bara körandes i bakgrunden i ditt system och du kommer inte ens tänka på det. Kaspersky’s commercial antivirus and security suite products har funktioner som inkluderar online-bankskydd, föräldrakontroll, lösenordshantering, filbackup och täckning för din Windows, Mac och mobila enheter. Priset ligger på 22,49 £ (30 $) för en dator, ett års licens.

Panda Free Antivirus

Panda Security har utvecklat antivirusprogram i många år och dess senaste Windows-detekteringsmotor är en av de bästa runt. I AV-jämförelse Real Word Protection-test rankades Panda Free Antivirus som den enda produkt som fick ett konsekvent 100% skydd. Om du har en tajt budget kan Panda Free Antivirus vara ditt bästa alternativ, men företaget producerar också kraftfullare kommersiella verktyg som kan vara intressanta.

Panda Dome Essential tar de centrala antivirusfunktionerna och lägger till en personlig brandvägg, Wi-Fi-skydd och en säker surfmiljö för att skydda online shopping och bank aktiviteter. Priset är £ 26,24 per år för en enhet, ett års licens och stiger till £ 35,24 för 2 år. Dome kan licensieras för 1, 3, 5, 10 år och till ett obegränsat antal enheter, och dessa kan vara en blandning av Windows-, Mac- och Android-system.

Windows Defender

Windows Defender har försökt skydda datorer från virus sedan länge, men utan större framgång. Oberoende testning placerade regelbundet Defender längst ner i skyddsrankningen, med upptäcktsnivåer så låga som 60–70 procent. Dagens produkt är bättre. Kolla in AV-Comparatives ’Real-World Protection Tests och den senaste sammanfattande rapporten gav Microsoft 99,1 procent skyddsgradering, det överträffade flera kommersiella namn.

Det finns många andra skäl att gilla Windows Defender. Den kommer med din dator och är aktiverad som standard, så det finns inte mycket att lära sig eller konfigurera. Det tar mycket lite systemresurser och kommer inte i konflikt med något annat. Allt du behöver göra är att använda din PC och Defender hanterar allt annat i bakgrunden.

Ska jag ha gratis eller premium antivirus?

Om du helt enkelt letar efter att skydda din dator från virus, trojaner och maskar, kommer gratis antivirus program att skydda dig mot dessa. Skillnaden med betalade versioner är att de lägger till ytterligare funktioner som ger bättre skydd.

Exempelvis på extra säkerhetsfunktioner är ransomware-skydd och förmågan att säkerställa att vissa filer eller mappar är låsta mot eventuella tredjepartsprogram. Så om du bara vill ha det mest basala virusskyddet, kommer gratis programvara att göra sitt jobb. Men om du vill ha ett större utbud, extra integritetskontroller och ytterligare verktyg för din dator att fungera smidigt, kan det vara värt att betala.

Är Windows Defender tillräckligt bra för Windows 10?

Det brukade vara så att Windows drabbades av säkerhetsproblem som endast antivirusprogram från tredje part kunde skydda mot. Under åren har Microsoft dock förbättrat säkerheten med hjälp av Windows Defender som ingår i Windows 10.

Windows Defender har ett grundläggande skydd som man kan förvänta sig av ett bra gratis antivirusprogram. Så för att vara en fri programvara så ger det dig ett grundläggande skydd men om du vill ha ett extra öga på säkerheten kan det vara värt att investera i ett extra program som Bitdefender Plus eller ett av de andra Windows 10-antiviruspaketen.

Du gillar kanske också...