Codec för Windows 10

Vad är en codec? – De flesta tänker nog det när de hör ordet. Men det finns en riktigt bra förklaring för det. En codec är något som låter dig spela filformat som inte stöds som Windows normalt inte stöder när du spelar videor.

Du kanske har stött på den en gång innan, där du laddade ner en videofil och försökte spela upp den och du får ett felmeddelande som säger att filen inte kan spelas eftersom filtypen inte stöds. Det finns dock en lösning, i form av video-codec för Windows 10, som hjälper till att stödja filtyper som normalt inte stöds.

Det finns otaliga mängder codec för Windows 10 på marknaden… Men vilka ska du välja när du står och använder en codec för att lösa problem med uppspelning?

Nedan följer ett noggrant urval av codecs för Windows 10 som kan hantera de flesta filtyper på marknaden. Både gratis- och betalningsalternativ är tillgängliga.

VLC Media Player

VLC är en codec tillverkad av företaget Video LAN, det är också en av de mest kända och mest populära kodarna för Windows 10 när du vill spela speciella format som, DivX, WebM, MP3, H.264, MKV eller MPEG-2. En av de bästa orsakerna till VLC är att det är helt gratis!

Media Player Video Codec för Windows 10.

Detta är bara ett tillägg till din Windows Media Player för Windows 10. Du installerar den här codec med en mycket enkel installation och sedan har du så många alternativ som du har med VLC. För vissa människor kan använda denna typ av codec vara ett bättre alternativ, men den enda nackdelen är att om du laddade ner en videofil som innehåller .rt-filer, är Windows Media Player inte något att hantera. Men så kan VLC.

K-Lite Video Codec-paket för Windows 10

K-lite är ett av de mest populära codecs du kan använda för att spela upp din videofil. Det är en virusfri spelare som kan visa praktiskt taget vilket filformat som helst med en funktion som de kallar ”Direktvisningsfilter”. En väl fungerande Codec för Windows 10, men inte helt gratis. Det finns i fyra olika paket.

  • Grundpaket: Innehåller viktiga verktyg som kan spela codec-filer.
  • Standardpaket: K-lite standardpaket är det bästa valet för den allmänna användaren. Det har tilldelats mycket fler alternativ än Basic-paketet när det gäller Codecs för Windows 10.
  • Fullt paket: Större och bättre. Har bland annat möjligheter att röra med filter och andra saker.
  • Mega-paket: Ger dig ännu fler möjligheter att gå mer i detalj med filerna.

Så när du väljer en Codec faller vår bedömning av VLC Media Player som det bästa valet. Det gör jobbet, enkelt att hantera och installera, och du kan komma igång med att titta på dina codec-filer för Windows 10 som din standard Windows mediaspelare inte kan hantera.

Du gillar kanske också...