Se insidan av Aliexpress smarta lager som styrs av robotar

aliexpress

Världens största E-handelsföretag, Alibaba Group som driver den omåttligt populära aliexpress.com visar upp sitt lagersystem som drivs av robotar.

Många med mig har någon gång beställt billigt skräp på aliexpress.com, säkert lika många undrar nog vad som händer när man beställer. Hur når prylarna slutadressen? Hur syr man ihop detta gigantiska kluster av tillverkare i Asien? Har man ett centrallager? Ja det har man bland annat. De har ett centrallager där robotar hämtar dina prylar vid beställning.

Ta en titt inuti Alibaba’s smarta lager där robotar står för 70% av arbetet. De kan lyfta och förflytta upp till 500 kg åt gången. Robotarna har särskilda sensorer för att undvika att krocka med varandra och de påkallas via wifi.

När batteriet börjar ta slut så tar de sig själva till en laddningsstation lite på samma sätt som gräsklipparrobotar. En laddning på 5 minuter ger kraft för att arbeta upp till 4/5 timmar.

DELA
Föregående artikelOnlinespel – ett socialt fenomen
Om internet är nyhetstips, utveckling, guider och lösningar inom sociala medier, webbdesign och inställningar av olika uppkopplade prylar på ett sätt så att även den novisa kan förstå.

Kommentera... frågor eller annan feedback tas gärna emot!

Loading Facebook Comments ...

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here

No Trackbacks.