7 populäraste betalningsmetoderna på nätet och varför de föredras

Nästintill allt kan göras via nätet i dagens digitaliserade samhälle, det är inte mycket som man inte kan köpa, få levererat, skickat eller gjort åt en, genom en eller annan av alla olika tjänsterna som finns på nätet. Beställa färdiglagad mat, efterrätt och lördagsgodis från Foodora och Boolt Foods, matvaror på HelloFresh och Mathem, presenter från Amazon och en ny klänning, kavaj eller pyjamas från kända märkes designers genom Zalando.

Nästan allt går att beställas hem till dörren, men det kostar pengar, och då kommer frågan om vad för betalningsuppgifter man är villig att ge ut till ett företag på nätet. Vi har listan med de populäraste betalningsmetoderna som används på nätet idag och varför det är just dem som föredras.

Kreditkort.

På plats nummer 1 på listan kommer kreditkortet. Det kan vara överraskande att höra för många, då kreditkort är en betalningsmetod där kortet enbart fungerar om du har blivit godkänd av en bank eller kreditgivare för att låna pengar för dina köp.

Detta kort gör det tryggt, snabbt och enkelt sätt att handla på nätet då du först lånar pengar på kredit för att kunna handla och sedan betalar av den använda summan i kreditbeloppet på en och samma gång i slutet av månaden. Då det är på kredit så är det inte dina uppgifter du uppger utan uppgifterna till banken eller kreditgivaren som lånat ut pengarna. Därmed om något skulle gå snett så sitter du tryggt till medan banken löser vad det än är för problem du stött på med ditt online köp. Dessutom så är kreditkort ofta möjligheten för olika belöningssystem och försäkringsskydd som andra betalningsmetoder ofta inte gör.

Debitkort.

Nummer 2 på listan är ingen överraskning. Den betalningsmetoden som de allra flesta skulle gissats används mest, är egentligen nummer två på listan över de mest populära betalningsmetoderna online.

Debitkort är direkt kopplade till ditt bankkonto och varje gång det används för köp på nätet dras, eller reserveras, hela beloppet direkt på dit bankkonto. De används oftast för att göra enkla och snabba överföringar. Därför brukar dem som gillar att spela på online ta sig till casinon som accepterar MasterCard, då MasterCard och VISA är de mest använda debitkorten. Det som gör de så populära för nätanvändning är för hur praktiska och lättillgängliga de är, och hur hindrar dig från att spendera mer än du har på bankkontot.

PayPal.

Plats nummer 3 på listan är världskänd. Då nästintill alla som någonsin har shoppat kläder, möbler eller någon vara på nätet har sett den välkända logan av PayPal. De är så pass högt uppe på vår lista då det är en online betalningstjänst där du kopplar ditt bankkort direkt till ett PayPal-konto, överför en specifik summa till ditt paypal-konto en insättning i taget och är kopplat till ditt mejlkonto. Så att du alltid har en kopia på alla kvitton lättillgängliga och vet exakt hur mycket du har spenderat vart. Vilket även gör det till det perfekta kontot att dela med en partner för de gemensamma utgifterna.

De är så populära då de används globalt och gör det möjligt för kontoinnehavaren att göra skyddade betalningar utan att dela sina person och kontouppgifter direkt med försäljaren. 

Banköverföring.

Nummer 4 på listan är klassikern som aldrig slutar användas. En banköverföring är enkelt och används mest för olika fakturor. Det används mest när du gör en direkt kontoöverföring från ditt bankkonto till ett annat bankkonto. De är enkla att göra och anses vara säkra för både större transaktioner och internationella betalningar.

Digitala plånböcker (e-plånbok).

Nummer 5 är online hypen! Med Apple Pay, Google Wallet, och Samsung Pay, så finns det få som inte använder en e-plånbok idag.

De digitala plånböckerna gör det tillgängligt att lagra dina kortuppgifter i mobil appen av ditt val för att göra kontantfria betalningar. De är lätta att använda på nätet och till och med ha som ett digitalt kort i mobilen för köp i fysiska butiker. De är även väldigt säkra att använda tack vara den biometriska autentiseringen av fingeravtryck och ansiktsigenkänning från mobiltelefonen.

Kryprokurser och kryprovalutor.

Nummer 6 på listan är den mest digitala betalningsmetoden som finns. Skapad av kod är de digitala valutorna som Bitcoin och Ethereum de populäraste betalningsmetoderna, speciellt inom den digitala ekonomihanteringen och investeringsvärlden.

Kryprovalutan gör alla dina betalningar anonyma och verifierade i en decentraliserad e-teknik, så kallade blockchain. Vilket gör att dina konto- och personuppgifter är helt säkra och anonyma i din e-handel.

Klarna och Afterpay.

På plats nummer 7 kommer fakturan. Den populära betalningsmetoder som låter dig dela upp större betalningar till mindre avbetalningar över tid, ofta till ingen eller låg ränta, för senare betalning än direkt betalning. Dessa betalningsmetoder är mest populära bland demografen av yngre köpare och hos de som har en begränsad budget men ändå vill handla online.

Du gillar kanske också...