Bitcoin – småspararnas favorit

Det går inte en dag utan att kryptovalutor diskuteras i media. Det handlar ofta om dess framgångar, men också om hur det blivit ett seriöst investeringsalternativ. Det gäller både småsparare och de stora investerarna. Gemensamt är att de dagligen gör transaktioner där valuta byter ägare. Vad är det som lockar folk att investera i dessa valutor?

Det är något som du kanske har hört om den senaste tiden. Att kryptovalutorna är starkare än någonsin. Det talas ständigt om dessa i media och på internet förs diskussioner på olika forum där tips byts och rekommendationer görs.

Kryptovalutorna, med Bitcoin i spetsen, har blivit ett respekterat alternativ bland de stora investeringsfirmorna när de bygger sina kunders portföljer. Tätt där efter ligger småspararna som också fått upp ögonen för denna digitala valuta.

Men vad är det som lockar dessa olika investerare och är det en trend som kommer att hålla i sig?

Börja med att hitta rätt handelsplattform

För småsparare är det lätt att ge sig in och börja investera i kryptovalutor. Med hjälp av ett konto på 1k daily profit så är man igång och kan köpa och sälja exempelvis Bitcoin eller någon av de andra kryptovalutorna.

Det är en så kallad plattform där handeln med valutorna sker. Det påminner väldigt mycket om hur du gör om du som småsparare vill handla med aktier eller fonder och är väldigt lätt att få grepp om.

Hur har det kunnat bli så populärt med kryptovalutor?

Anledningarna till att kryptovalutor har blivit så populärt är många. Men primärt handlar det om att det är valutor som inte är centraliserade på samma sätt som dollar, krona, euro eller andra traditionella valutor är. Det är också en valuta med en oerhört hög säkerhetsnivå. Detta tillsammans med andra orsaker är en del av förklaringen till dess framgångar.

En förklaring till att småsparare och tunga investerare satsar på dem är att det går att göra fina förtjänster på valutorna. Det är samma motivation som får folk att handla med aktier eller naturresurser.

Kommer trenden att hålla i sig med Bitcoin?

Det är naturligtvis inte möjligt att säga hur någonting i vår värld kommer utveckla sig eller bete sig i framtiden. Men genom att titta på hur det har sett ut historiskt kan man göra förutsägelser som är mer eller mindre säkra.

Kryptovalutorna har funnits i strax över 10 år. De har utvecklats positivt och är i dag värda mångdubbelt mot vad de var när de startade. Värdeökningen är inte lika dramatisk som den var de första åren för exempelvis Bitcoin, men den har absolut inte avstannat. Att den skulle vända inom en överskådlig framtid är inte troligt.

Bedöma riskerna när det kommer till kryptovaluor

Precis som när man handlar med andra valutor eller aktier så måste man hela tiden vara medveten om eventuella risker. Om man känner till sannolikheten för att något ska hända kan man bättre anpassa sig och sitt agerande efter den kunskapen. Detta är lika sant för kryptovaluta som andra områden i livet.

Genom att hålla sig informerad kan man alltid avgöra hur riskerna ser ut i olika lägen.

Du gillar kanske också...