Kryptovaluta – sidorna du ska ha koll på

Det har knappast undgått någon att de så kallade kryptovalutorna är mer populära än någonsin. I nyheterna på TV och radio, på tidningarnas hemsidor och på olika webbforum diskuteras det flitigt kring fenomenet. Utvecklingen har varit gynnsam. Från att ha varit en teori för strax över tio år sedan till att vara på allas läppar idag. Det finns vissa sidor du bör ha koll på om du vill handla med kryptovaluta.

I alla medier och på internet går diskussionerna varma. Dina vänner pratar om det och antalet småsparare som börjat investera i det har exploderat. Det handlar naturligtvis om kryptovalutor. Från att inte existerat före 2009 till att vara överallt idag, utvecklingen har formligen rusat fram.

Om du gått i tankar kring att börja investera i exempelvis Bitcoin, så är det några saker du bör känna till och tänka på. Det finns många sidor på internet som du bör bokmärka för att det ska gå så bra som möjligt.

Handlas via speciella handelsplattformar

Kryptovalutor handlas via speciella plattformar, en sådan är bitcoin prime. Plattformen möjliggör den handel med valutorna som alla pratar om. Man köper och säljer alltså via plattformen och det är där aktuella och historiska värden visas.

Att registrera sig på plattformen är gratis, vilket är en fördel. En av fördelarna är att man kan undersöka och lära sig plattformen utan att man betalar för den tid det tar. En månadsavgift ska ju betalas oavsett om man handlar eller ej, nu slipper du tänka på det alls.

All information du behöver om kryptovalutor

Det kan vara en hel del att hålla koll på, speciellt om man är helt ny när det gäller kryptovalutor. Det finns sidor, exempelvis https://bitcoincodesweden.com/, som samlat matnyttig information kring valutorna och dess historia.

Denna kunskap hjälper dig förstå vart valutorna kommer ifrån och hur de fungerar. Ju mer kunskap man har, desto mer välinformerade beslut kan man fatta. Det gäller det mesta i livet, så även kryptovaluta.

Vad finns det för olika kryptovalutor?

Det finns idag ett antal olika kryptovalutor. Bitcoin är mest känd. Det var även denna som var den första att lanseras och var startskottet för den marknad vi idag känner. DogeCoin är en uppstickare som fått mycket uppmärksamhet på sistone och Ethereum har varit med ett bra tag nu. Det finns flera andra kryptovalutor utöver dessa tre.

Gemensamt för dem alla är att de bygger på blockchain-teknologi. Det är ett sätt att dela upp information så att endast den som har den rätta krypteringsnyckeln kan se den i sin helhet. Detta skapar en hög nivå av säkerhet och är grunden för valutornas framgångar.

Oavsett vilken valuta man väljer att köpa och sedermera sälja så bör man läsa på ordentligt om dem först. Att ha insyn i deras värdeutveckling över tid och i det mindre tidsspannet berättar mycket om hur säker eller osäker valutan är. Detta är i sin tur grunden för om du ska satsa långsiktigt på den eller om du ska köpa för att sen sälja vid en kursuppgång. Alltså mer kortsiktigt.

Du gillar kanske också...