Gratis optimering av Windows 10 med CCleaner

Det har varit ett känt faktum sedan de mycket tidiga ”Windows-dagarna” att en dator eller PC, som det också kallas, blir långsam över tiden. Det kan finnas flera orsaker till att detta händer, men en av de största synderna är 40 cm från skärmen och är också känd som ”användaren”.

Mycket har hänt sedan de tidiga versionerna av Windows, och särskilt med introduktionen av Windows 10 i juli 2015 har mycket hänt. Under de gamla XP-dagarna var det särskilt viktigt att ”defragmentera” din hårddisk för att förhindra datorn från vilande. Kort sagt, ”de-fragmentering” handlar om att rensa hårddisken genom att berätta den där alla filer kan hittas och sedan placera dem i bättre ordning. Det kan hjälpa när du öppnar ett program, och särskilt om det är ett ofta använt program. Då ökar hastigheten när den öppnas flera gånger.

Det finns en lösning för fri optimering av Windows 10, som kallas de-fragmentering, men den har inte utvecklats vidare och säger därför inte att funktionen är värdelös, eftersom den verkligen inte är det. Det är lätt att använda och kan användas och förstås av nästan vem som helst. Det största problemet är hur noggrant det är. Programmet är ett inbyggt ”verktyg” i Windows, och det kanske inte är där Microsoft har lagt mest energi.

Därför är det viktigt att leta efter alternativ. Men lyckligtvis finns Internet där, så det finns gott om möjligheter att hitta gratis optimering av Windows 10 online på webben. Om du letar efter gratisoptimering av Windows på Google kommer du förmodligen att möta mycket reklam för olika verktyg och du vet ärligt inte var du ska börja.

 

Vad du ska ladda ner för att få gratis Windows-optimering

Ett av världens mest föredragna program för att optimera Windows är CCcleaner-programmet. Det är ett program som är utformat för gratis optimering av Windows, men med alternativ för att köpa olika alternativ för data eller extra sanering, men det gör jobbet för de flesta.

Men låt oss bara få en överblick över vilka hårddiskar vi använder 2020 och förstå hur de fungerar.

M.2 SSD eller SSD

Om du har en M.2 Solid State Drive (SSD) använder du en elektronisk hårddisk som består av elektroniska chips som använder ”flash-lagring”, som du faktiskt ser i ett USB-kontakt. På utbildningsnivå kan du se det som ett bibliotek där du vet var allt är, varför en SSD alltid är snabb. Det slits inte på samma sätt som en hårddisk (HDD).

HDD

Det är här vi alla ofta befinner oss i väntan i flera minuter på vår dator för att starta och det beror på att vi fyller våra enheter med allt möjligt slumpmässigt, eller bara mycket data som måste laddas innan du kan använda din dator. Men varför går det så långsamt? Det är en bra förklaring till det: mot en SSD som vet var allt är från början, har du ett bibliotek med data som måste granskas varje gång med en mekanisk arm som kör över tomma skivor på din hårddisk för att hitta informationen först innan du kan börja överallt.

Men vad kan CCleaner göra för en gratis optimering av Windows 10?

CCleaner rensar ditt system för onödiga filer, papperskorgen och lagrade cachefiler som ditt Random Access Memory (RAM) har gjort mycket. När allt raderas kan du i de flesta fall se en märkbar skillnad, både när du startar din dator, men också när du bara använder din Windows-dator i allmänhet.

För att hantera uppgifter som de-fragmentering har CCleaner ett systerprogram som heter Defraggler, som fungerar för ändamålet. Defraggler är också ett gratis sätt att optimera Windows 10. Programmet fungerar i princip exakt som ”De-fragmentation” som erbjuds av Windows 10 själv. Det är helt enkelt mer användarvänligt och ger en bättre överblick över vad som görs när du kör en de-fragmentering genom Defraggler.

För bästa resultat gör du det på en dator som har en hårddisk. Det är mycket sällsynt att SSD: er är avgjort långsamma, men det kan hända genom att åldras eller helt enkelt fyllas till randen med data.

CCleaner är ett kraftfullt verktyg för Windows 10 samt en mängd andra plattformar. Programmet kan användas för att städa upp dig som användare i den digitala världen. Både lokalt, men också online. Här i form av kakor, bokmärken och historik, när du har surfat på Internet tunt.

Du gillar kanske också...