Streama till nya Apple TV med Infuse 4

Apple TV har fått App Store

Nya Apple TV har en egen App store med bl.a. appar som tillåter att man streamar eget material (en lite parantes, den är fantastisk! Du behöver en Patrik). De appar för streaming som sticker ut mest är Plex och Infuse 4. Den sistnämnda är enligt mig helt överlägsen vad gäller driftsäkerhet, annars är det hugget som stucket.

Innan App Store

Det har varit ett ständigt gissel att försöka streama filmer till Apple TV från dator, NAS eller annan källa. Jag har tidigare skrivit om hur man kan streama video till Apple TV utan jailbreak och utan iTunes. Det funkade ganska bra men man var dock beroende av en iPhone eller iPad för att dela innehållet vidare till Apple TV´n.

Bästa lösningen nu

Nu kan man alltså installera Infuse direkt från App Store och lägga till sina källor i hemmanätverket. Infuse söker automatiskt upp tillgängliga källor och man kan enkelt välja att lägga till sina favoritplatser. Äntligen!

Köp en Apple TV, köp Infuse eller testa gratisversionen och streama på! Det liksom bara fungerar! Om du mot förmodan skulle uppleva problem så får du gärna höra av dig så kan vi ta en titt.

Lite finesser som hittills finns i Infuse för Apple TV:

[symple_bullets style=”red”]

  • Fullt stöd för Dolby (AC3) och DTS audio…med surround sound passthrough såklart.
  • Klarar alla vanliga filformat, nästan alla. T.ex. *mkv *.mp4 *.avi etc.
  • Du kan t.ex. ha alla tv-avsnitt i samma mapp på din källa. Infuse arrangerar de automatiskt efter program och säsong. Rekommenderar att du döper dina avsnitt så här ”namn S01E01” S för säsong och E för avsnitt.
  • OpenSubtitles är integrerat så det är bara att knäppa på undertexter om det skulle saknas.

[/symple_bullets]

Du gillar kanske också...