GUIDE: Instagram Stories

Så använder du Instagram Stories

Den nya funktionen Instagram Stories är tänkt att ge oss en bättre inblick i varandras vardag.

Med Instagram’s nyaste funktion, Instagram Stories är en mer eller mindre en kopia av Snapchat Stories där man försöker hitta tillbaka till grundtanken med tjänsten. Att vi ska få en mer ”normal” inblick i varandras liv utan att det perfekta livet målas upp.

Huvudfokus med den nya funktionen är att man enkelt och snabbt ska kunna lägga upp en bild utan att försöka få till det perfekta inlägget med perfekt bild/video, text och hashtag.

Instagram Stories

Raderas efter 24 timmar

Kort och gott så är Instagram Stories ett bildspel med fotografier och videoklipp som du lägger till löpande. Efter 24 timmar plockas bilderna bort automatiskt.

För att skapa en händelse klickar du på plustecknet i det övre vänstra hörnet. Ta sedan en bild eller filma ett klipp. Sedan är det bara att fortsätta och fylla på löpande med nytt innehåll. Man kan även lägga till bilder och klipp som inte är äldre än 24 timmar från kamerarullen, Boomerang eller Hyperlapse.

Lägg till text, emoji eller rita på fri hand.

Innan du delar med dig av bilden kan du rita, lägga till text eller emojis.

Instagram Stories

Spara bilden

Du kan spara bilden genom att trycka på ikonen för nerladdning i det nedre högra hörnet.

Dela i vanliga flödet

Det går även bra att dela med sig av bilden i det vanliga flödet genom att trycka på de tre punkterna i det nedre högra hörnet efter att du har delat den till din Story.

Du gillar kanske också...