Instagram – Alla kan se dina foton och filmklipp som standard.

Om du vill att endast de som följer dig på Instagram ser dina inlägg kan du aktivera inställningen Privata inlägg. När du har aktiverat privata inlägg måste alla som vill se dina foton och filmklipp skicka en förfrågan för att få följa dig. Du kan sedan godkänna eller ignorera förfrågan.

Så här blockerar eller avblockerar man

Du kan blockera någon med Instagram-appen i mobilen, surfplattan eller i webbläsaren på datorn.

Skicka hemliga meddelanden i Facebook Messenger

Messenger


När du blockerar någon kan de inte se din profil eller dina inlägg. Personer som blockeras meddelas inte om detta. Så här lägger du till eller tar bort en blockering:

  1. Öppna profilen genom att trycka på användarnamnet.
  2. Tryck på ikonen/knappen innehållande tre punkter.
  3. Tryck på Blockera användare. Om du vill avblockera personen följer du de tidigare stegen och trycker på Avblockera användare.

Om du inte kan hitta personen du vill blockera eller avblockera är det möjligt att han/hon har tagit bort sitt konto eller så är profilen inte längre tillgänglig för dig.

Vad händer när man blockerar någon?

När en person blockeras kan den inte längre visa dina foton/filmklipp och inte heller söka efter din Instagram-profil. Personer som blockeras meddelas inte om detta.


Vill du slippa se någon på Instagram?

Det är enkelt, sluta följa personen. Du kan sluta följa någon genom att navigera till personens profil och trycka på Följer. Så här slutar du följa någon:

  1. Tryck på förstoringsglaset – Sök och utforska
  2. Ange namnet eller användarnamnet på personen du vill söka efter och tryck på Användare
  3. Tryck på Följer och sedan på Sluta följ

I profilen ändras Följer till Följ som tecken på att du har slutat följa personen. Personer som du slutar följa meddelas inte om detta.