VPN till Mac-datorer med MacKeeper

Denna artikel tar upp lite information kring hur man ansluter en mac-dator till en VPN-tjänst. VPN-tjänster har blivit allt vanligare och fler och fler personer börjar inse hur viktigt det är att skydda sin information, som finns lagrad i ens dator, när man surfar runt på nätet och gör sina vardagliga rutiner till exempel shopping, bokar konsultation hos doktorn, får provsvar eller ser tv-serier.

Vad behöver datorn kunna?

Finns det några krav som datorn måste kunna uppfylla för att man ska kunna använda VPN Private Connect? VPN Private Connect är MacKeepers inbyggda VPN-klient för mac-datorer. VPN står för Virtual Private Network; det är en extra säkerhet som skyddar din information när din dator är ansluten till internet via ett nätverk, oavsett om detta är ett offentligt nätverk, ett privat nätverk eller ett nätverk på jobbet.

När du slår på din VPN kan man inte spåra var den data du skickar och tar emot kommer ifrån. Webbplatsen du befinner dig på kommer endast att se informationen från ett virtuellt privat nätverk, inte från din enhet. Dessutom blir informationen på din enhet krypterad så även om någon skulle kunna undersöka den skulle de inte kunna ta del av den.

VPN är ett bra sätt att skydda privat information online

Hur man ställer in VPN på Mac?

Det är lätt att ställa in VPN på Mac om du använder MacKeeper.

Steg 1. Download och Öppna MacKeeper och välj Privat anslutning från det vänstra sidofältet

Steg 2. Om du vill veta mer vad VPN Private Connect är, klicka på den blå info-cirkeln

Steg 3. När du öppnar VPN Private Connect för första gången kommer MacKeeper att visa en kort introduktion; klicka på Nästa för att gå till nästa sida eller Hoppa för att gå förbi introduktionen och direkt börja använda verktyget.

Steg 4. Du kan se ett dialogfönster som ber om att installera en ny komponent – ange ditt användarnamn och lösenord på din mac-dator och klicka sedan på Installera

Steg 5. Nu är den bästa VPN-klienten för din Mac redo att användas!

Hur du ansluter till VPN via en Mac

Du kan ansluta till VPN på din Mac genom att klicka på MacKeeper i menyraden eller gå till Private Connect-verktyget i MacKeeper-appen.

Du kan se en funktion som kallas “Bästa server”-placering. Detta är ett alternativ som automatiskt hittar en server med minst fördröjning. Om du ansluter till Bästa Server kan du surfa med den snabbaste internethastigheten bland alla tillgängliga servrar. Välj “Bästa Server”-plats när du behöver en snabb anslutning.

Om du behöver ansluta till en server från en specifik plats öppnar du MacKeeper-appen:

Steg 1. Välj Privat anslutning från vänster MacKeeper-sidofältet

Steg 2. Välj en serverplats i listan

Steg 3. Klicka på Slå på

Steg 4. Din VPN kommer att ansluta dig; det kan ta något ögonblick

Steg 5. När din Mac är ansluten till en VPN-server ser du ett meddelande: ”Du använder Private Connect”

Steg 6. Om du har en MacKeeper-logotyp i menyfältet kommer den att visa ett VPN-märke som betyder att VPN Private Connect är på

Steg 7. För att stänga av VPN Private Connect klickar du på den blå Stäng av-knappen i din MacKeeper-app.

Du gillar kanske också...