Guide: uppdatera till ett ombonat vardagsrum

Renoveringar och uppdateringar av hemmet har stått på mångas scheman de senaste åren. Heminredning och renoveringar av hemmet har helt enkelt blivit allt viktigare och allt vanligare att man lägger både pengar och tid på. Men det behöver inte vara de enorma förändringarna som är de allra bästa för just dig. Vi guidar till mindre förändringar som kan skapa en helt ny atmosfär i vardagsrummet.

Måla om väggar och tak

Det är kanske det allra mest beprövade knepet för att uppdatera ett rum, men det finns också en anledning till det, det fungerar. Att måla om väggar kan verkligen ge ett lyft till ett rum. Det kan vara som dag och natt att komma in i ett rum med vita väggar eller med exempelvis gröna. Så måla om blir vårt första tips för att uppdatera vardagsrummet. Men glöm inte att ta dig tiden att verkligen välja den färg du är säker på att du vill ha. Köp hem färgprover och provmåla på en större yta. Dessutom kan det vara en idé att kanske måla taket och lister i samma färg om man vill skapa en ännu mer effektfull känsla med färgen.

Ny läsfåtölj

Att köpa nya möbler är såklart någonting som ger en ny känsla i vardagsrummet. Men möbler är både dyrt och svårt, därför gäller det att välja med omsorg vilka möbler man faktiskt köper. En fåtölj är en sådan möbel som det sannerligen kan vara värt att investera och satsa på. Köper man en riktig kvalitetsfåtölj som exempelvis en Jetson fåtölj, som man verkligen tycker om och vill ha så kan man dessutom ha glädje av den i väldigt många år framöver.

In med gröna växter

Någonting annat som faktiskt på många sätt kan förändra en känsla i ett rum till det bättre är gröna växter. Växter och grönt ger verkligen en ombonad känsla till rummet och bidrar till positiv energi och stämning. Så att investera i växter är ett enkelt knep för att skapa en mysig men och trendig känsla i sitt vardagsrum. Är man inte en växtmänniska kan man alltid köpa både lättskötta växter eller kanske till och med gå den riktigt enkla vägen och köpa fejk växter. Idag finns det otroligt många snygga platsväxter som det knappt syns är plast.

Upp med konst på väggarna

Och sist men inte minst om man vill skapa en skön känsla i vardagsrummet, glöm för all del inte konsten. Kala väggar är kanske det som ger den kallaste känslan och gör att ett rum inte överhuvudtaget känns inbott. Men med konst på väggarna så känns rummet genast mycket mer inbott och hemtrevligt. Konst kan vara dyrt, men om man vill gå en lite billigare väg så finns det ofta snygga och unika planscher och utställningsplakat på exempelvis museums shoppar som man själv kan rama in. Att köpa konst till sitt hem är också någonting som man måste få låta ta den tid det tar.

Du gillar kanske också...