Importera Instagram till WordPress

Att importera ett Instagram-flöde till en blogg kan vara fördelaktigt i många fall. Om man har en blogg där många användare ska kunna bidra på ett enkelt sätt så kan man t.ex. importera en specifik #hashtag från Instagram eller om man vill ha mer säkerhet kan man välja att endast tillåta ett urval av Instagramkonton i importen.

Det finns många sätt att göra detta på men jag tänker rekommendera de två vettigaste alternativen. Om du inte redan har en WordPressblogg så kan du läsa min artikel om hur man gör eller kolla in en bra beskrivning på x365.se.

IF This Then That – ifttt.com

Detta är en genialisk webbtjänst som ger möjlighet att sy ihop massor med sociala nätverk och olika verktyg med varandra. Själva grundidén med Ifttt.com är att man sätter internet i arbete åt en. Man talar helt enkelt om för tjänsten att om detta händer, gör då detta. T.ex. – om ”denna” #hashtag används på Instagram, publicera då den bilden med texten på ”denna” WordPressblogg.

Ifttt.com är långt ifrån begränsad till bloggtjänster, man kan ställa in allt ifrån att få ett mail om det regnar imorn till att alla bilder man publicerar på Facebook även ska lagras i Dropbox. Nästan så att det endast är fantasin som sätter gränserna.

Tillägg för Wordpress (Plugin)

Det finns flera olika plugins som gör jobbet men den absolut bästa som jag alltid föredrar är DsgnWrks Instagram Importer. Den största fördelen med denna plugin är att man kan Importera bilder från bakåt i tiden + kommande bilder automatiskt.

Man tillåts även att välja vilka hashtags som ska importeras från en specifik eller flera användare + flera andra nyttiga inställningar. Installera tillägget:

  1. Installera via WordPress eller Ladda upp (via FTP) dsgnwrks-instagram-importer *.zip-filens innehåll till /wp-content/plugins/mappen.
  2. Aktivera tillägget via ’Tillägg’-menyn i WordPress.
  3. Navigera till tilläggets inställningar (/wp-admin/tools.php?page=dsgnwrks-instagram-importer-settings) för att lägga till ditt Instagramkonto och justera inställningarna.
  4. Importera!

Exempel

Exempel på vart jag använt dessa alternativ kan ses på följande sidor:

Du gillar kanske också...