Instavideo

Varför video på Instagram?

  1. För att de nu mer ägs av Facebook.
  2. För att de kan.
  3. För att knäcka Vine.

Det var kanske ingen jätteskräll att Instagram valde att tillåta videoklipp då de ägs av Facebook. Känns inte som att grundarna av Instgram skulle ta det steget medan de nya ägarna Facebook tar steget till video bara för att de kan.

Men frågan är om det kommer att lyfta Instagram till nya höjder eller snarare tappa användare? Min första reaktion var -”Nej! Förstör inte Instagram”.

Min åsikt är att Instagram hittills varit en bra tjänst för att de lyckats hålla sig till sin grundläggande affärsidé. Dela, gilla och följ. Snygga bilder som står i fokus och inte en massa annan skit som Facebook har blivit.

Jag låter väldigt negativ, MEN! Efter att ha provat och verkligen gett #instavideo en chans så ställer jag mig skapligt positiv till det hela. Dels tack vare sättet de valt att lansera tjänsten genom sin marknadsföring (se video nedan) och dels tack vare hur tjänsten faktiskt fungerar.

Stäng av Autoplay

Stäng av Autoplay

Det är superenkelt att spela in ett klipp utan en massa krimskrams och klippet är tidsbestämt till 13 sekunder, varken mer eller mindre.

STÄNG AV AUTOPLAY:

Många tycker det är irriterande att videoklippen startar automatiskt när man scrollar i flödet men det går att stänga av. Välj profilvyn och knacka på kugghjulet högst upp i högerhörnet för att komma till inställningar. Längst ner så finns “Filmklipp med auto-uppspelning”, slå av den så startar man klippen manuellt istället.

Du gillar kanske också...