Ladda ner musik från Spotify

Spotify är utan tvekan den mest populära streamingtjänsten på marknaden. Här hittar vi musik från våra favoritartister och band samlade på en och samma app. En fördel med Spotify är att man kan ladda ner musiken och spela den offline om man har Spotify Premium. Det tråkiga är såklart att denna musik försvinner när man säger upp sitt abonnemang.

Som ett svar på detta finns inspelningsverktyget Audials Music. Med hjälp av Audials kan du nämligen spela in musik från Spotify helt gratis och spara det som en MP3-fil. Filen kan du därefter använda för att spela upp din favoritmusik när som helst, var som helst – utan att vara ansluten till ett internet. Mer om hur du lyckas med detta nedan.

Så laddar du ner musik från Spotify till din dator

Först och främst kommer vi att gå igenom hur du laddar ner musik från Spotify till din dator. Vi använder oss som sagt av Audials Music, bland annat på grund av att det är en kostnadsfri programvara. Följ stegen nedan för att få reda på hur du ska göra!

1.     Ladda ner, installera och öppna Audials Music

Det första du ska göra är att surfa in på Audials hemsida. Läs mer här och ladda ner deras programvara Audials Music. Installera programvaran och öppna den sedan.

2.     Spela upp musiken i Spotify

Nästa steg är att klicka dig vidare in på “Spotify” under fliken “Music Streaming”. Det kommer då att dyka upp ett pop-up-fönster på skärmen, och då ska du välja “Play Music in Spotify”.

Härefter ska du välja vilken hastighet du vill spela in i (normal är bäst) och inspelningskvaliteten. Gå sedan in i Spotify-appen och spela upp den musik som du vill spela in och spara.

3.     Audials Music spelar automatiskt in musiken

När du väl börjat spela den musik du önskar spela in och spara behöver du inte göra mer. Audials Music sköter resten. Musiken sparas dessutom som en MP3-, AAC-, eller WMA-fil. Den taggar också filen så att du har albumomslag, låttext och så vidare.

Så laddar du ner musik från Spotify till din smartphone

Om du istället önskar att lyssna på musik från Spotify offline via din smartphone ska du genomföra en annan procedur. Detta gör du smidigast direkt via Spotifys app på din mobiltelefon.

1.     Registrera dig som Spotify Premium och installera Spotify-appen på din mobil

2.     Logga in på Spotify på din mobil

3.     Öppna ditt ljudbibliotek och välj den spellista/låt/album du vill ladda ner

4.     Se till att du är ansluten till ett internet och tryck på “Ladda ner”


När du fullfört ovan nämnda steg kan du njuta av din nedladdade musik utan att vara ansluten till internet. Kom ihåg att du måste använda Spotify-appen minst en gång inom 30 dagar med en internetanslutning för att den nedladdade musiken inte ska raderas.

Var också uppmärksam på att nedladdade spellistor försvinner om du installerar om Spotify-appen.

Och en sista grej – om du laddar ner spellistor på mer än 5 enheter tas nedladdningarna bort från den enhet som du inte har använt under den längsta perioden.

Du gillar kanske också...