Ladda ner musik från Deezer

Deezer är en fransk streamingtjänst för musik. Här kan man lyssna på musikinnehåll från olika skivbolag, som Universal Music, Sony Music och Warner Music. Men också podcasts från hela världen. Att ladda ner musik kräver dock ett tredjepartsverktyg, som till exempel Audials Recorder.

Med Audials kan man spela in musik från Deezer med Windows-verktyget “Audials Music” som MP3-fil. I denna artikel kommer vi att guida dig så att du kan ladda ner musik från Deezer till din dator och mobil.

Ladda ner musik från Deezer till din dator

Med hjälp av en programvara som Audials kan man bland annat ladda ner musik från olika streamingtjänster som Deezer. Anledningen till att man vill ladda ner musik och inte lyssna online kan bland annat vara att man under en längre tid kanske inte har tillgång till internet. Det kan exempelvis vara praktiskt när man ska flyga, eller när man ska till sommarstugan där internetanslutningen inte är särskilt stabil.

Nedan går vi igenom steg-för-steg hur du laddar ner musik från Deezer till din dator med hjälp av den kostnadsfria programvaran “Audials Music”.

1.     Installera och starta “Audials Music”

Det första du ska göra är att ladda ner den kostnadsfria programvaran “Audials Music” på din Windows-dator. Läs mer här om du inte redan är bekant med Audials-programvaran. Du kan också ladda ner programvaran genom att klicka på länken ovan och följa instruktionerna.

När du laddat ner Audials Music startar du programmet och växlar till “Music Streaming”-vyn.

2.     Ladda ner musik från Deezer

Nu kommer det att visas en meny där du kan välja vilken streamingtjänst för musik du vill spela in. Då klickar du helt enkelt på “Deezer”.

Härnäst kan du streama musik i Deezer-appen. Då kommer Audials Music automatiskt att spela in den musik som du spelar.

3.     Musiken sparas automatiskt som en fil på din dator

När din önskade musik är inspelad kommer det att sparas i ett av följande format: mp3, wma, aac eller caf. Efter inspelningen kommer Audials-programvaran att tagga ljudfilen med ID3 taggar, albumomslag och låttext. Med det sagt kommer det praktiskt taget kännas som att du har en CD-skiva med din favoritlåt på tillgänglig från din dator!

Ladda ner musik från Deezer till din mobil

Om du önskar att ladda ner musik från Deezer till din mobil kan du följa ovan nämnda steg. Därefter kan du placera filen på din mobil med hjälp av exempelvis iTunes. Men, det finns också andra sätt.

Deezer har ett par olika abonnemang man kan teckna för att kunna ladda ner musiken på tjänsten till sin mobil eller dator. Då kan man alltså lyssna på musik från Deezer offline utan att behöva använda sig av en tjänst som Audials.

Det finns dock vissa begränsningar. Det är till exempel inte tillåtet att ladda ner separata låtar. Dessutom kan låtar plockas bort från streamingtjänsten när som helst, vilket innebär att man då inte kan spela upp dem. En annan nackdel är att man såklart måste betala för att teckna ett abonnemang, och att ens nedladdade musik försvinner så fort man sagt upp sitt nuvarande abonnemang.

Du gillar kanske också...