Ladda ner film från BBC iPlayer

Om det är en serie eller film du vill se men inte vill titta just nu utan spara den till ett senare tillfälle så vet de flesta hur man gör. Men vad gör man om man hittat en film på BBC iPlayer som man vill se senare, men man vet att man inte kommer ha en bra internetuppkoppling då? Med hjälp av modern teknik kan du ta med filmen, även om du inte kommer vara uppkopplad.

Det händer att man ramlar över en film eller serie som man verkligen vill se. Det kan vara på en streamingtjänst som du inte kommer kunna titta på senare eftersom din internetuppkoppling inte kommer att vara bra nog. Men det är just det du vill, att kunna titta på den vid ett senare tillfälle. Om du tittar på BBC iPlayer så finns det ett sätt att ladda ned filmen man vill se och titta senare.

Egentligen är det inte en nedladdning i den bemärkelse som man är van vid. Det är snarare en inspelning av den video som finns på deras hemsida. Vi ska gå igenom, steg för steg, hur man går tillväga för att göra detta. Läs mer om hur det går till nedan.

Så här gör du

Följ de enkla stegen för att ladda ner de där filmerna eller serierna du vill kunna titta på senare från BBC iPlayer.

Steg 1

Det första steget är att ladda ner och installera programvaran Audials Movie. Det går att ladda ner via länken ovan och man installerar det som vilken annan programvara som helst. Programvaran är helt gratis.

Steg 2

I det andra steget så startar du programmet på din dator och väljer vilket format filen ska sparas i. Ett exempel på dessa format är Mp4, ett vanligt videoformat. Detta görs under fliken format i nedankanten av skärmen.

Steg 3

Klicka nu på BBC iPlayer i programmet och öppna där efter BBC iPlayer i webbläsaren från Chrome. I Chrome väljer du den video du vill ladda ned. Bäst kvalitet kan uppnås genom att spela videon i sin originalstorlek. I programmet kan du nu se hur inspelningen fortlöper.

Steg 4

När inspelningen av filmen är färdig så finns filen redo på din dator att titas på. Detta kan göras när som du känner för det och du är inte styrd av hur bra uppkoppling du har.

Vart tittar du helst på film?

Olika människor ser helst film på olika platser. Många tittar hemma på Tv:n, men samtidigt är det många som föredrar att dra sig undan för att titta själv, utan familjens insyn. Det spelar egentligen ingen roll vart man tittar om det är en film av hög kvalitet som rullar. Att förlora sig i en film eller serie har inte så mycket med omgivningen att göra som det har med kvaliteten på själva filmen.

Vissa filmer är gjorda för att man ska vilja se mer. De har manus som lämpar sig för sitt format. Men samtidigt är det skönt att själv välja vart man ska titta.

Du gillar kanske också...