Recension av iCard

iCard är ett fintechbolag med fokus på att göra betalningar snabbare, säkrare och smidigare. Med iCard får man det mesta man behöver för att optimera sin handel, både fysiskt och digitalt. Det fungerar som ett bankkonto till vilket man kan få virtuella kort för att underlätta handel, göra snabba, kostnadsfria överföringar och mycket mer.

Nyfiken på att lära dig mer om iCard? Fortsätt då läsa vår recension av det moderna och bolaget här.

Vad är iCard?

iCard är som sagt ett fintechbolag. Det är fortfarande ett relativt nytt fenomen (etablerades 2007), men de har trots detta väldigt imponerande statistik. 2020 genomfördes det till exempel 60 miljoner transaktioner med iCard. De har över 250 anställda från 9 olika nationaliteter i deras kontor och över 1,4 miljoner klienter. I skriven stund har iCard beviljat över 3,5 miljoner virtuella kort till deras kunder spridda över hela Europa och är aktiva i över 30 olika länder.

Olika iCard-paket

Som med de flesta tjänster finns det olika paket man kan välja beroende på ens budget och behov. För iCard finns det tre olika paket, nämligen Standard, Infinite och Metal.

Standard

Det kostnadsfria paketet från iCard kallas för standard. Detta paket innehåller en komplett ekonomisk kontroll från sin telefon snabbt ett kontaktlöst betalkort.

Infinite

Snäppet dyrare är Infinite-paketet för 9,99 euro per månad. Detta paket möjliggör ett konto med större gränser, ett premium-betalkort, reseförsäkring samt många andra fördelar.

Metal

För 13,99 euro i månaden kan man få iCards mest förmånliga paket. Med detta får man ett konto med de högsta gränserna, ett ”metal”-kort med upp till 1% cashback, kostnadsfria bankomatuttag samt massvis av andra fördelar.

Virtuella kort med iCard

Virtuella kort har blivit allt vanligare bland människor världen över, inklusive Sverige. Med dessa slipper man ta med sig sin plånbok varje gång man ska någonstans och behöver dessutom inte bekymra sig för att någon kapar ens betal- eller kreditkort.

Virtuella kort från iCard är betalkort som inte existerar i en materiell form och som är särskilt utformade för online köp. Det finns sålunda inget plastkort, utan endast kortuppgifter. Korten består av 16-siffriga kortnummer, en CVV-kod samt en giltighetstid. Varje virtuellt kort som utfärdas av iCard är kopplat till ett av ens iCard-konton i olika valutor.

iCard ger sina användare 2 kostnadsfria virtuella kort som man hittar i sin digitala plånbok. Behöver man mer än dessa kan man beställa upp till 20 kort totalt från appen.

På dessa virtuella kort kan man ställa in en gräns för hur mycket man får spendera, spärra/låsa upp kort för extra skydd och dessutom designa dem för att göra dem mer personliga.

Alla virtuella kort utfärdade av iCard har tvåfaktorsautentisering – 3D Secure 2.0, som gör alla transaktioner med iCard säkra. Varje gång man betalar online med sitt virtuella eller fysiska iCard-kort måste man dessutom bekräfta eller avvisa transaktionen från iCard-appen. Denna extra säkerhetsprocess gör det nästintill omöjligt för en tredje part att missbruka ens kortuppgifter online.

Säkra överföringar med Trustly

Sedan 2019 kan iCard-användare använda sig av Trustly, det svenska fintechbolaget och betalningslösningen, för att finansiera sitt iCard-konto. Trustly används sedan tidigare av populära handlare som Amazon och PayPal. Trustly är även vanligt som betalningsmetod på många online casinon – läs mer om det här.

Trustly kräver dessutom inte att man registrerar sig, då man helt enkelt använder sig av sitt BankID för att legitimera transaktioner med tjänsten. Trustly är dessutom oerhört säkert. De lagrar aldrig någon information från dess användare och använder den säkraste krypteringsstandarden utöver din banks säkerhetssystem.

Trustly är även licensierat och auktoriserat under tillsyn av Finansinspektionen, vilket gör alla transaktioner med Trustly säkra, inklusive de som görs till ens iCard-konto.

Varför använda sig av iCard?

För att knyta ihop säcken kan vi säga att iCard är ett smidigt, säkert och enkelt sätt att hantera sin ekonomi och genomföra transaktioner på. Nedan är några av de främsta anledningar som vi kan använda som argument för varför vi förespråkar användandet av iCard:

Det förenklar internetköp

När man handlar med iCard slipper man tänka på att utfylla sina vanliga kortuppgifter varje gång och spar därför väldigt mycket tid. iCard gör digitala köp betydligt snabbare och smidigare än vad det är med traditionella betalmetoder, vilket är ytterligare en fördel med iCard.

Det är säkert

iCard förenklar inte bara transaktioner online men gör dem även betydligt säkrare. Tack det faktum att alla virtuella kort utfärdade av iCard har tvåfaktorsautentisering slipper man bekymra sig för att en brottsling ska lägga händerna på ens privata uppgifter.

Det är billigt (gratis i vissa fall)

iCard är en billig tjänst att använda sig av, vilket gör att vi förespråkar verksamheten. Väljer man standard-paketet slipper man betala något som helst och får fortfarande tillgång till några av de bästa förmånerna som finns med iCard.

Du gillar kanske också...