Bästa apparna för produktivitet år 2022

Det finns i dagsläget en uppsjö med appar som kan hjälpa dig i din produktivitet – och visst är det enkelt och smidigt att ha en app inlagt i datorn eller mobilen? De är oftast enkla och smidiga, går snabbt att installera och komma igång med. Nu finns det inga ursäkter för att inte förbättra din produktivitet! Här kommer några exempel på appar som kan underlätta för dig när det kommer till att få en bra produktivitet.

  • Todoist

En app som fungerar som en att-göra-lista – men där du kan organisera och prioritera dina uppgifter, sätta upp deadlines och mycket mer. En app för att få en överblick över det du arbetar med, vad du behöver prioritera och som mäter dina framsteg. Du kan även dela din lista med andra, om ni arbetar tillsammans.

  • Forest

Var produktiv och plantera träd på samma gång! Forest arbetar efter den så kallade pomodoro-metoden, som går ut på att du arbetar fokuserat under en viss tid (oftast 20 eller 25 minuter) för att sedan ta en kort paus (5-10 minuter). Med Forest så tjänar du ihop poäng för vart och ett av dessa kortare arbetspass du klarar av. När du når upp i ett visst antal poäng så är det en organisation som planterar träd på platser i världen där det behövs. Win-win, både för dig och för planeten. Det finns även ett flertal andra appar som arbetar efter pomodoro-metoden, som har visat sig vara effektiv för att höja fokus och produktivitet.

  • Later

Om du behöver en app för att schemalägga dina inlägg på sociala medier, så är Later perfekt. Om du är företagare och vill uppdatera dina sociala medier med jämna mellanrum – lägg in allt på en gång i Later, så sköter appen resten med att publicera vid den tidpunkt som du har valt.

  • Notion

En allt-i-ett-arbetsyta. Du kan hålla koll på dina projekt, organisera anteckningar, planera framtida händelser och mycket mer. Du kan använda den både som individ och i ett team (med realtidsuppdateringar).

  • Freedom

Freedom stänger av vissa sidor på nätet under tiden du arbetar och behöver fokusera – vilka sidor väljer du själv. Ett perfekt sätt att kunna ”stänga ute” till exempel sociala medier när du behöver kunna fokusera på annat. Du kan sätta på den och stänga av den efter behov.

  • Calendly

Ett enkelt sätt att boka in möten i kalendern. Om ni är flera som ska vara med på mötet – skicka ut en länk, låt deltagarna välja mellan några tider och välj den tid som passar bäst för alla/de flesta. Enkelt och smidigt!

Här har vi något som är väldigt bra med den digitala tidsåldern – de hjälpmedel som ändå finns för att vi bland annat ska kunna öka vår produktivitet. Med förhoppning om ett bra fokus och en förbättrad arbetssituation!

Du gillar kanske också...