Såhär gör du för att ansöka om ett kreditkort online

Sverige har tagit många steg mot att bli ett helt kontantfritt samhälle. Som du säkert redan har märkt så är det numera många butiker som väljer att inte alls ta emot kontanter. Med ett kreditkort Sverige så kan du sköta alla dina transaktioner på ett förmånligt sätt.

På grund av att samhället blir allt mer digitaliserat så har många butiker valt att inte längre acceptera kontanter. Kontanthantering är dyrt och medför risker för personalen. Många väljer därför att ha en kontantfri verksamhet och erbjuda betalningslösningar med kredit eller kontokort.

Kreditkort är väldigt vanligt i framförallt USA, men i Sverige så har det under en längre tid inte varit särskilt populärt. Detta har nu börjat förändrats och idag så erbjuder många stora banker ett kreditkort Sverige.

Vad är skillnaden på ett kontokort och ett kreditkort?

Ett kontokort är det vanligaste formen av betalkort och dessa kopplas direkt till ditt bankkonto. När du sedan gör ett köp så debiteras det direkt från ditt konto.

Ett kreditkort fungerar på liknande vis men med några viktiga skillnader.  När du gör ett köp så står banken eller kreditkortsföretaget för den initiala kostnaden. Ägaren av kortet får sedan en räkning i slutet av varje månad som man sedan betalar av, antingen direkt eller under några månaders tid.  

Kreditkort brukar också ha en gräns för hur mycket man kan spendera per månad. Detta skiljer sig mellan bank och bank men det brukar ligga någonstans mellan 50–100 000 i månaden.

Vad är fördelarna med att skaffa sig ett kreditkort?

Fördelarna med att använda sig av ett kreditkort kontra ett bankkort är många, men det är samtidigt viktigt att man ser till att ha läst på och vara väl införstådd kring villkoren för ens specifika avtal.

Ett kreditkort möjliggör att du kan spendera mer än du tjänar, vilket kan vara nyttigt om man behöver göra lite större köp ibland. Man har då möjlighet att betala av skulden under en längre period.

Hur ansöker man om ett kreditkort Sverige?

Det första du måste göra om du är intresserad av att skaffa dig ett kreditkort är att göra en förfrågan hos din bank. Detta är som tur är väldigt enkelt att göra online och det enda som krävs brukar vara ett svenskt personnummer och att man redan har ett konto hos banken. Detta är oftast en manuell process som kräver handläggning så du kan behöva vänta ett antal veckor innan din förfrågan blir bekräftad.

En sammanfattning och viktiga saker att tänka på.

Sverige går allt snabbare mot ett kontantfritt samhälle. Oavsett vad man tycker om detta så är kontantlösa betalningar och digitala lösningar framtiden.

Samtidigt så är det viktigt att ha några saker i åtanke. Det första är att det blir lite klurigare att hålla koll på hur mycket man spenderar varje månad. Det är därför viktigt med budgetering för att slippa otrevliga överraskningar när räkningen kommer. Samtidigt så tar inte alla ställen emot kreditkort. Det kan därför vara bra att fortfarande ha ett bankkort med lite pengar på för att kunna använda swish eller betala med om ett kreditkort inte accepteras.

Du gillar kanske också...