Recension av Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra är en modern mobiltelefon från teknikjätten Samsung. Mobiltelefonen släpptes 2022 och är en av tre Galaxy modeller från året. Det som främst skiljer Galaxy S22 Ultra från Galaxy S22 och Galaxy S22+, är dess enastående kamera, höga prestanda och inbyggda S-Pen. Det är en stor modell med ett kraftfullt batteri, hög skärmupplösning och mycket RAM. Dessutom så har den en professionell kamera på 108 megapixel, samt en frontkamera på 40 megapixel. Den professionella kameran möjliggör för att ta skarpa bilder även i mörkt ljus och med mycket zoom. Låt oss ta en närmare titt på vad som gör denna modell unik.

Design och skärm

Samsung Galaxy S22 Ultra har en unik design, med en ram av aluminium och en symmetrisk form. Det är en stor mobiltelefon på 6,8 tum och med en upplösning på 3200x1440px. Skärmen är en dynamisk Amoled 2X-skärm som presterar bra i alla ljusförhållanden.

Modellen påminner inte särskilt mycket om Samsungs övriga modeller i S-serien, men påminner desto mer om modellerna i Samsungs Note-serie. Detta bland annat på grund av dess något kantiga design och inbyggda S-Pen, en penna att använda för att skriva, rita eller styra mobilen med. Kamerahuset har i denna modell designats för att upplevas mindre klumpig och utstickande, ett designval som även kan ses i den senare versionen Samsung Galaxy S23. Är detta något som tilltalar dig så kan du med fördel även kika in Samsung Galaxy S23 och Samsung Galaxy S23 Plus Fodral.

Kameraupplevelsen

Samsung Galaxy S22 Ultra skiljer sig från övriga modeller i Galaxy S22-serien, främst på grund av sin professionella kamera. Den har en frontkamera på 40 megapixel samt fyra bakre kameror som tillsammans skapar möjlighet till professionella bilder i olika sammanhang. Huvudkameran är på 108 megapixel och har en inbyggd sensor som ger ljusstarka och klara bilder. Om man vill ta bilder på exempelvis stora landskap så kan ultravidvinkel-kameran användas, en kamera på 12 megapixel och med 120 graders synfält. Dessutom så finns två telekameror med 3x och 10x optisk zoom, vilket möjliggör för skarpa bilder även på avstånd utan att förlora bildkvaliteten. Är omgivningarna mörka så kan det i vanliga fall vara svårt att få skarpa bilder, men även detta är något som Galaxy S22 har i åtanke. Mobilen har förbättrade low light-funktioner, vilket ger bra och klara bilder även i svaga ljusförhållanden.

Prestanda och snabbhet

Samsung Galaxy S22 Ultra levereras med en fantastisk prestanda, med den senaste Snapdragon 865-processorn och 12 GB RAM, vilket gör den snabb och responsiv. Mobilen är snabb i alla aspekter, oavsett om det gäller att starta upp den eller navigera i systemet. Appar startar omedelbart och webbsidor laddas snabbt. Du kan med andra ord använda den för allt du vill, utan att behöva oroa dig över långsam responstid eller dålig prestanda.

Batteritid

Samsung Galaxy S22 Ultra har ett batteri på 5 000 mAh vilket räcker i mer än två dagar på en enda laddning. Mobilen har också stöd för snabbladdning och trådlös laddning. Det finns även möjlighet för att dela ström till andra enheter med hjälp av omvänd trådlös laddning. Dessutom har enheten ett avancerat energisparläge för att förlänga batteritiden och hålla enheten igång längre.

Fördelar och nackdelar

Samsung Galaxy S22 Ultra är en av de mest avancerade modellerna på marknaden idag. Den har allt du kan önska dig i en mobiltelefon – och lite till.

Fördelarna med Galaxy S22 Ultra är många. Dels har den en mycket kraftfull processor, dels har den ett otroligt bra batteri som håller länge. Dessutom så har den ett kamerasystem med fyra olika kameror som gör det möjligt att ta skarpa och klara bilder även i lågt ljus, på långa avstånd och med bred vinkel. Sist men inte minst – Galaxy S22 Ultra är helt vattentät och dammsäker!

Det finns naturligtvis också nackdelar med Samsung Galaxy S22 Ultra. Dess pris ligger rätt högt (den kostar cirka 13 000 kronor), och den väger ganska mycket (226 gram). Dessutom så har den, på grund av sitt stora batteri, lång laddningstid i jämförelse med andra modeller.

Är Galaxy S22 Ultra värd priset?

Samsung Galaxy S22 Ultra har en design som är unik och stilren, och en skärm som är klar och responsiv. Kamerasystemet är fantastiskt, med flera kameror och många olika inställningar som gör det enkelt att ta bra bilder i hög kvalitet. Dessutom så är prestandan snabb och smidig, och dess batteri håller länge.

Det är en kraftfull mobiltelefon med en mängd olika funktioner, men den är inte för alla. Samsung Galaxy S22 Ultra är en stor modell som passar till människor som vill ha en kraftfull mobil och har behov eller intresse av att utnyttja dess potential till kreativitet, med hjälp av den inbyggda pennan och dess professionella kamera.

Du gillar kanske också...