Vad är Storytel?

Storytel är mycket populär bland folk som gillar att läsa böcker och lyssna på ljudböcker. Det är en digital plattform som ger prenumerationsbaserad tillgång till både ljudböcker och e-böcker. Tjänsten är tillgänglig i många länder, inklusive Sverige, där användare kan njuta av över 800 000 titlar på flera olika språk. Med Storytel kan du ta del av böcker från din mobila enhet samt ladda ner dem för att lyssna offline.

Hur fungerar plattformen?

För att börja använda Storytel registrerar du dig enkelt på deras webbplats och väljer ett abonnemang som passar dig. Detta låser upp ett stort bibliotek med över 800 000 titlar på flera språk. Du kan välja bland de föreslagna böckerna eller söka efter titlar. Det finns även flera kategorier att välja mellan.

Storytel finns att tillgå genom att ladda ner appen med samma namn till din enhet. Appen finns tillgänglig för både Apple och Android och är mycket enkel att använda. Du behöver endast logga in för att sedan direkt ha tillgång till biblioteket. Dessutom erbjuder Storytel funktioner som bokmärken och anpassade listor för att göra det enkelt att organisera böcker på olika enheter.

Olika abonnemang

Storytel erbjuder olika abonnemang för att passa olika behov och läsare. Totalt finns fyra olika abonnemang med olika prisklasser. Vilket abonnemang du ska välja beror på hur många ni är som vill dela abonnemanget och hur mycket du/ni lyssnar på ljudböcker.

Det billigaste abonnemanget kallas för “basic”. Detta abonnemang passar dig som bara lyssnar och/eller läser böcker någon gång ibland. Med abonnemanget kan du lyssna på ljudböcker i 20 timmar per månad.

Är ni flera som vill dela abonnemang så är “family” ett bättre val. Med detta abonnemang kan ni vara upp till tre personer på samma konto. Med detta abonnemang kan ni lyssna upp till 100 timmar per person och månad. Priset för detta abonnemang beror på hur många ni är som delar.  Om det bara är du som ska lyssna och läsa böcker finns två andra abonnemang att välja mellan. Med dessa abonnemang kan du lyssna 100 timmar per månad eller obegränsat.

Utbudet

Storytel erbjuder ett otroligt stort urval av böcker från en mängd olika kategorier och ämnen. Du kan vara säker på att hitta något som passar dig oavsett om du letar efter fantasy, romantik, klassisk litteratur, mystik, biografier eller något helt annat.

Med Storytel kan du dessutom ta del av både e-böcker och ljudböcker. Gillar du att läsa böcker på det klassiska sättet finns det många böcker att välja mellan. För att läsa e-böcker kan vi rekommendera att använda en läsplatta för en optimal upplevelse. Även mobilen kan användas för att läsa e-böcker såvida du inte stör dig på det mindre formatet. Textstorleken anpassar sig dock efter skärmstorlek så du behöver inte oroa dig för att texten blir för liten.

Storytel erbjuder även ett omfattande urval av ljudböcker så att du kan lyssna på dina favoritböcker även på språng. Kanske gillar du att ha en ljudbok i öronen medan du städar eller när du tar en promenad? Det kan också vara skönt att lyssna på ljudböcker i ett mer avslappnat tillstånd. Oavsett vad du gillar så är Storytel ett bra val för ljudböcker.

Barnanpassat innehåll

Barnsektionen i Storytel är ett spännande och engagerande sätt för unga läsare att utforska litteratur. Med böcker inom många kategorier – allt från klassiska favoriter till nya boksläpp – erbjuder barnsektionen av Storytel något för läsare i alla åldrar. Med ett gränssnitt som är lätt att navigera och ett brett utbud av böcker gör Storytel det enkelt för barn att ta del av böcker och läsning. Du kan finna allt från interaktiva berättelser till pedagogiska ljudböcker.

Storytel erbjuder dessutom en barnsäker miljö genom att aktivera “Kids mode”. Denna funktion filtrerar ut alla böcker som anses olämpliga för barn och visar enbart barnböcker. På så sätt slipper du oroa dig för att barnet läser eller lyssnar på böcker som är direkt olämpliga för barn.

För vem passar Storytel?

Storytel är en tjänst främst för dig som älskar böcker eller litteratur. Men på grund av dess breda utbud och tillgång till både e-böcker och ljudböcker kan det även passa dig med mindre erfarenhet inom litteraturens värld. Kanske kan du med hjälp av Storytel väcka liv i ett nytt intresse.

Du gillar kanske också...