Recension av VyprVPN

En Virtual Private Network (VPN) är av yttersta vikt att ta hjälp av när det i dagens samhälle finns så många online hot att oroa sig för. Övervakning från regeringar, hackare, datorstöld och mer därtill är långtifrån ovanligt, men tack vare en VPN-leverantör som vet var skåpet ska stå undviker man dessa otrevligheter utan problem. Frågan är bara vilken VPN-leverantör man bör välja bland oceanen av valmöjligheter, och nedan ska vi därför ta en titt på en av varianterna som imponerar: VyprVPN. Vad har de att bjuda på och lever de upp till förväntningarna? Fortsätt att läsa för att ta reda på svaret.

Snabbfakta om VyprVPN

Genom att satsa på VyprVPN kommer man att få tillgång till en välfungerande VPN-tjänst som döljer ens IP-adress och ser till så att man förblir anonym när man surfar på nätet. Samtidigt undviker man övervakning, datastöld och hackare som vill komma åt ens personuppgifter. VyprVPN har mer än 700 servrar i 64 olika länder, så det finns en stor mängd valmöjligheter för de som vill kringgå geografiska begränsningar. De bjuder dessutom på en enkelförstådd layout som är lätt att navigera tillsammans med standard kryptering som ser till så att man förblir säker på nätet.

Säkerheten är på topp

Det som står först på listan av viktiga punkter som en VPN bör leva upp till är just säkerheten. Lyckligtvis nog blir detta inga problem för VyprVPN. De låter nämligen sina användare få tillgång till OpenVPN protokollet samtidigt som de krypterar all ens data med hjälp av den mycket säkra krypteringsnyckeln AES-256 – standarden för exempelvis NSA, CIA och FBI. Detta är sannerligen prov på hur stor vikt VyprVPN lägger på säkerheten, men det tar inte slut där.

Länder såsom Kina och Nordkorea har på senaste tiden gjort allt i sin makt för att se till så att VPN-tjänster inte ska gå att använda, och för att göra detta drar de nytta av DPI – ett sätt att scanna metadata för att ta reda på om en person använder en VPN-tjänst. Om de finner en indikation av att datoranvändaren har slagit på en VPN-tjänst så blockeras användningen på flera sätt. VyprVPN har dock tagit fram en teknologi vid namn Chameleon som tillåter datoranvändaren att fortsätta använda sin VPN utan att DPI snappar upp på det.

Hastigheten vid användning

Om man tidigare har använt en VPN så vet man att internethastigheten saktas ner så fort man slår på applikationen oavsett vilken VPN-leverantör man vänder sig till. Detta märks dock mer när man använder vissa VPN-tjänster och mindre när man använder andra. Med hjälp av just VyprVPN kommer uppladdnings- och nedladdningshastigheterna att vara ganska imponerande, så man behöver inte oroa sig för att ens dator plötsligt ska röra sig i snigelfart så fort man slår på programmet.

När man tar hänsyn till alla funktionerna som VyprVPN har att bjuda på kommer man snabbt att se hur detta är en relativt imponerande VPN. Det må finnas billigare och snabbare alternativ därute, men för de som är ute efter en säker samt enkelnavigerad VPN så kan VyprVPN stå till ens tjänst.

Du gillar kanske också...