Recension av NordVPN

Det finns en lång rad skäl till varför NordVPN har lyckats att motta ett flertal priser och utomordentliga betyg i de flesta recensionerna där de omnämns. När det kommer till VPN-tjänster har just NordVPN nämligen mycket att bjuda på och till en förvånansvärt låg kostnad jämfört med konkurrensen. Läs vidare för att ta reda på vad NordVPN kan erbjuda datoranvändare samt varför det är av yttersta vikt att dra nytta av en VPN.

Varför bör man använda en VPN?

NordVPN är en tjänst som gör det säkrare och lättare att surfa på nätet på ens egna villkor. Denne VPN-leverantör ser nämligen till så att ens IP-adress blir dold samtidigt som man kan ansluta sig till en av 5 800+ servrar i 62 olika länder. Vad är då vitsen med detta? Jo, då man ansluter sig till en server som inte befinner sig i Sverige kan man kringgå geografiska begränsningar för att komma åt sidor som enbart är tillgängliga om man bor utanför Sverige.

Tack vare krypteringen blir det dessutom mycket svårare för hackare att ta sig in i ens dator, och man skyddar på så vis sig själv från datastöld och övervakning. Detta är särskilt viktigt när man befinner sig på en plats där man är i behov av att ansluta sig till ett offentligt Wi-Fi.

Är NordVPN säkert?

Om det finns en aspekt av NordVPN som förtjänar att berömmas lite extra så är det säkerheten. NordVPN använder sig nämligen av OpenVPN som kommer med 256-AES-CBC. Som om detta inte vore nog har NordVPN dessutom en dubbelkryptering som man kan välja att slå på för att vidarebefordra ens data via två VPN-servrar innan den når webbsidan. Med andra ord blir ens data krypterad två gånger, en process som gör nätsurfandet säkrare än någonsin.

Stabil hastighet

Det är naturligtvis ingen höjdare om VPN-tjänsten som man använder saktar ner ens dator alltför mycket. Oberoende av vilken VPN man väljer kommer man att märka en hastighetsminskning, men hur stor påverkan detta har beror på vilken VPN-tjänst man vänder sig till. Just NordVPN har lyckligtvis nog imponerande uppladdnings- och nedladdningshastigheter som inte kommer att märkas av särskilt mycket.

NordVPN har en stor samling av information

Det är av yttersta vikt att kunna få tillgång till information kring tjänsten som kan svara på alla ens frågor och funderingar. Här skiner NordVPN extra starkt då man på deras sida kan finna mer än 500 olika guider och vägledningar som lär en allt man behöver veta om NordVPN. Om man trots detta enorma bibliotek av fakta fortfarande har frågor blir det inga problem att nå deras kundtjänst. NordVPN har en livechatt som är öppen 24/7 med en kundtjänst som ger klara och professionella svar på alla ens frågor.

Sist men inte minst är det väl värt att nämna hur NordVPN är en av de billigaste VPN-leverantörerna på marknaden trots de många högkvalitativa funktionerna som de bjuder på. Det är därför inga svårigheter att rekommendera NordVPN för de som vill surfa säkert och anonymt på nätet utan att behöva oroa sig för övervakning eller datastöld.

Du gillar kanske också...