Tycker du om gaming? I så fall är detta program och hårdvara som kan göra livet mycket bättre

Om du tycker om att spela dator så är du långt ifrån ensam bland svenskarna. Sverige har en lång och anrik historia när det kommer till datorspel i alla dess former och det är numera svenskar i alla åldrar som regelbundet spelar datorspel. Men precis som med vilken hobby som helst så kan man få ut väldigt mycket mer av sitt spelande om man har bra hjälpmedel att använda sig av.

I den här texten kommer vi att tipsa om en del hårdvara som man kan investera i för att göra sitt liv som gamer lite enklare och bättre, samt gå igenom en programtyp som gör att man lättare kan hänga med i att uppdatera hårdvaran inuti sin dator. Vi kommer däremot inte att tipsa om någon konkret hårdvara utan om du är ute efter att uppgradera dig här och nu så kan du se ett utbud på produkter kring dator och PC gaming genom att klicka på länken.

Ett program för att uppdatera ens drivrutiner

Detta är någonting som många redan känner till men som kan vara väl värt att kika närmare på. Att ha ett program som gör det enkelt att uppgradera drivrutinerna för framför allt ens grafikkort kan göra det väldigt mycket lättare att hålla koll på när nya uppdatering släpps. Om man har exempelvis ett grafikkort från Nvidia så kan deras grafikprogram också spela in små videoklipp från när man spelar, någonting som gör det smidigt att spara häftiga ögonblick i spelen som man spelar.

Dessa program kan också ställa in inställningarna inne i spelen för att göra att det ser så bra ut som möjligt. Detta kan vara väldigt skönt då man inte behöver gå in och ställa in allting själv utan att vara säker på att man faktiskt har använt sig av de bästa möjliga inställningarna för ens egens förutsättningar.  

Trådlös utrustning

Trådlös utrustning är någonting som både kan minska på antalet sladdar som man måste navigera sig runt, samtidigt som det är väldigt mycket skönare att använda sig av i det långa loppet. Exempelvis så kan ett köp av ett par trådlösa hörlurar göra det enklare att ställa sig upp från datorn och sträcka på benen, eller så kan man gå iväg från datorn och fortsätta lyssna på sin musik eller prata med sina spelkamrater. Dessa går även att använda sig av med en sladd medans man spelar för att inte riskera att batterierna laddar ur.

En annan investering som kan vara väl värd att göra och som är mycket billigare än att par sprillans nya hörlurar är trådlösa möss. Trådlösa möss var länge mer eller mindre oanvändbara inom gamingkretsar då de allt för ofta förde med sig en lagg som gjorde att det blev omöjligt att spela med. Men som tur är så har tekniken hunnit ikapp och idag så finns det gott om möss som har samma svarstid som traditionella varianter, utan att behöva vara inkopplade med en sladd samtidigt. Detta tar bort plotter från ens skrivbordsyta oh gör det väldigt mycket lättare att göra riktigt snabba rörelser med musen. Dessa är inte överdrivet dyra utan kostar allt som oftast ungefär lika mycket som traditionella möss som använder sig av en sladdkoppling. 

En bra stol

Att man behöver en riktigt bra stol om man sitter framför en dator mycket säger mer eller mindre sig självt. En bra stol gör det inte bara mycket skönare att sitta timmar i ända framför en skärm, utan det kan också hjälpa till med att motverka olika ryggproblem som kan uppstå till följd av att man sitter framför en dator under längre perioder.

Men bör man välja en stol som är specifikt framtagen till gaming?  Här går åsikterna isär rätt rejält och det är upp till dig själv att välja vad du tycker bäst om. Dessa gamingstolar är också en vattendelare då vissa anser att de är riktigt snygga medans andra ogillar utseendet helt och hållet. Faktum är att de bästa stolarna som går att införskaffa är riktigt dyra och är oftast dedikerade kontorsstolar. Dessa är inte heller alltid särskilt snygga, men kan göra underverk för ens rygg i det långa loppet. Tänk på att man ofta kan behöva lägga ut relativt stora summor för att komma över en stol som är riktigt bra. Om du känner att du behöver uppgradera din stol men inte vill lägga ut allt för mycket kan det vara en god idé att använda sig blocket eller Facebook marketplace för att hitta bra erbjudanden.

Du gillar kanske också...