Så kan du ta del av olika underhållningsmedier online

Idag så kan man göra allt och lite till online. Många av oss använder det för att hålla kontakten med vänner och familj, vi arbetar digitalt, och läser våra nyheter via olika tidningshemsidor. Men när man vill slappna av och ta del av olika filmer, serier, och andra underhållningsmedier online så möts man av en enormt mängd valmöjligheter.

Detta gör att det också kan vara svårt att veta var man ska leta någonstans. I den här texten så samlar vi några av de bästa källorna till underhållning online.

Böcker

Även om böcker kan verka som någonting som inte finns online i någon större utsträckning så är detta långt ifrån sanningen. Många klassiska verk såsom Den fula ankungen, August Strindbergs böcker, och många andra litterära tungviktsklassiker finns gratis att läsa genom olika organisationer och föreningar.

För den som är intresserad av ljudböcker så finns det också en hel del valmöjligheter. Idag så finns det flera stora tjänster som erbjuder streaminglösningar för att lyssna på ljudböcker. Många av dessa har också en testperiod, så du behöver inte betala någonting innan du kan sätta igång med att lyssna. Ljudböcker är perfekt för långa resor, på gymmet, eller under pendlingen.

Streamingtjänster

Idag så finns det också en uppsjö av streamingtjänster för filmer och serier. Den mest välkända, och populäraste, av dessa är utan tvekan Netflix. Men det finns också andra streamingtjänster såsom HBO Max, Disney+, och Amazon Prime för att nämna några. Dessa har tillsammans ett bibliotek med tiotusentals timmar av underhållning. Även här kan man testa på tjänsterna med hjälp av gratis testperioder. Detta leder i sin tur också till att man kan se om tjänsten har tillräckligt med intressant utbud för att du ska känna att kostnaden är värt det.

Men för den som inte vill skapa ett konto eller betala någonting över huvud taget kan man även använda sig av SVT Play. SVT Play är en väldesignad och fantastisk tjänst där hela SVT:s utbud går att finna. Det visas med jämna mellanrum även stora internationella serier och filmer.

Podcasts

Podcasts har på bara några år gått från ett nischat sätt att lyssna på dokumentärer, till att bli en mångmiljardindustri. Idag så finns det en podcast om precis allting. Du kanske vill höra storslagna berättelser om sport, eller lära dig om hur Romarriket såg sin uppgång och fall?

Podcasts är i regel alltid gratis att lyssna på och det finns verkligen någonting som kan passa alla. Det går att hitta podcasts på Spotify, men om man inte har ett abonnemang så går det också att hitta en rad olika appar som samlar podcasts på ett ställe.

YouTube

Men om man är ute efter lite enkel och snabb underhållning finns det ingenting som är bättre än YouTube. Hemsidan är inte vad det en gång har varit, och idag så är det inte bara hemmafilmer som man hittar på YouTube. Här finns allting mellan himmel och jord, och ett bra sätt att komma igång är att söka på någonting som intresserar en. YouTubes algoritm är väldigt bra och kommer snabbt hitta innehåll som intresserar dig.

Du gillar kanske också...