Vem använder mitt WiFi?

Det är mycket vanligare än man tror med nätverkskapning, särskilt i storstäder. Okunskap och lathet tillåter obehöriga användare att surfa gratis via dåligt skyddade hemmanätverk (WiFI).

Nu för tiden levererar internetleverantörerna routrar oftast med bra kryptering som standard med förvalda lösenord som håller hög säkerhet. Men… av olika anledningar så kan krypteringen ibland komma att stängas av helt. WiFi’t kanske strular och man har svårt att koppla upp sig och väljer att stänga av krypteringen.

Man kan enklast ta reda på om ens WiFi blivit kapat eller inte via en smartphone app, det finns massor med olika appar som gör jobbet. Testa någon av följande:

[vc_row][vc_column width=”1/2″]

IOS (iPhone):

wumw

[/vc_column][vc_column width=”1/2″]

Android:

wifi-inspector

[/vc_column][/vc_row]

Åtgärder vid kapning

Om det visar sig att du blivit kapad så rekommenderar jag att du vänder dig till din internetleverantör för hjälp om du inte vet hur man vidtar de rätta åtgärderna själv. Omöjligt att skriva en guide som passar alla världens olika routrar. Men ett simpelt tipps är att man loggar in på sin router och letar efter något i stil med WiFi/WAN-Säkerhet-WPA/WEP.

Du gillar kanske också...