Ta bort jailbreak på Apple TV

Du kanske har tröttnat på att dona med jailbreak’s, du har ingen användning för det längre eller så krånglar skiten helt enkelt och du vill köra original style. Att ta bort jailbreak är enkelt, det är bara att återställa enheten som vilken Apple TV som helst.

Återställa din Apple TV till fabriksinställningar, ta bort jailbreak.

 1. i Apple TV’ns meny väljer du Inställningar > Allmänt > Återställ och klickar sedan på Återställ.
 2. Apple TV’n återställs till fabriksinställningarna och den senaste programvaran hämtas och installeras. Det kan ta en stund, koppla inte från strömkabeln till din Apple TV under återställningen.

Om detta inte fungerar får du testa nästa steg, du behöver dock ha en mikro-USB-kabel.

Om din Apple TV fortfarande är jailbreakad, det gick inte att återställa genom att följa stegen ovan

För den här typen av återställning krävs en mikro-USB-kabel (säljs separat), en dator med iTunes installerat och en hyfsat snabb internetanslutning.

 1. Koppla bort strömkabeln och HDMI-kabeln från Apple TV.
 2. Kontrollera att du använder den senaste versionen av iTunes:
  • Mac: Välj iTunes > Leta efter uppdateringar
  • Windows: Välj Hjälp > Sök efter uppdateringar
 3. Öppna iTunes på datorn.
 4. Anslut Apple TV-enheten till en dator (identifiera vilken Apple TV-modell du har):
  • Apple TV (2:a generationen): Anslut ena änden av en mikro-USB-kabel till baksidan på Apple TV-enheten och den andra änden till någon av datorns USB-portar.
  • Apple TV (3:e generationen): Anslut ena änden av en mikro-USB-kabel till baksidan på Apple TV-enheten och den andra änden till någon av datorns USB-portar. Anslut strömkabeln från Apple TV-enheten till ett eluttag.
 5. Klicka på Återställ Apple TV på sammanfattningssidan för Apple TV. Det här steget kan ta en stund, beroende på internetanslutningens hastighet.
  apple-tv-itunes-1
  Obs! Om skärmen ovan inte visas i iTunes kanske du måste välja Apple TV längst upp till höger i iTunes-fönstret.
  apple-tv-itunes-2
 6. Koppla inte ur några kablar under återställningen.
 7. När återställningen är klar och Apple TV-symbolen försvinner från iTunes kopplar du från mikro-USB-kabeln och strömkabeln (om sådana finns). Sedan ansluter du till TV:n igen med HDMI-kabeln och strömkabeln.
  apple-tv-itunes-3

Viktigt! Om Apple TV fortsätter att vara ansluten till datorn med en mikro-USB-kabel efter återställningen kan den gå tillbaka till återställningsläge. I så fall kopplar du från alla kablar från Apple TV och ansluter sedan strömkabeln och HDMI-kabeln till TV:n som vanligt.

Fler artiklar om Apple TV på OmInter.net

Du gillar kanske också...