Swish, så funkar det.

Detta med tre bankdagar är som bortblåst, med Swish överför man pengar mellan privatpersoner på ett ögonblick, även om det är mellan olika banker. DET KOSTAR INGENTING.

Bakgrund

Tjänsten är resultatet av ett samarbete mellan sex av Sveriges största banker; Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB samt Swedbank och Sparbankerna. Visst känns det tryggare när man vet att det är storbanker som utvecklat tjänsten, kanske hade känts mindre tryggt om en tredje part sålt tjänsten till bankerna. De ville helt enkelt ha en mobil betallösning mellan privatpersoner oavsett vilken bank de har.

Hur funkar det?

Väldigt kortfattat så använder tjänsten användarens mobilnummer som referens för att ta emot och skicka pengar. Genom bankens säkerhetslösning (t.ex. Mobilt BankID) så ansluter användarna det kontonummer som ska användas och sen är det bara att köra. Exempel: Jag har glömt plånboken men har mobilen med mig, om Jennie som jag ska luncha med är ansluten till Swish så kan jag snabbt skicka pengar via appen och hon slipper lägga ut. Allt jag behöver är syrrans mobilnummer!

Kom igång

Du behöver ansluta dig till Swish via internetbanken, ladda ner apparna BankID och Swish. På den officiella webbplatsen finns en enkel guide att följa: www.getswish.se/aktivera

Kolla in dessa videoklipp för att få lite hjälp på vägen…[vc_row][vc_column width=”1/3″] ► Aktivera[/vc_column][vc_column width=”1/3″] ► Aktivera Mobilt BankID[/vc_column][vc_column width=”1/3″] ► Skicka pengar[/vc_column][/vc_row]

Om det känns osäkert eller har fler frågor så kan din bank enkelt hjälpa dig att komma igång.

Snabblänkar:

[vc_row][vc_column width=”1/2″]Ladda ner Swish
appstore
google play

windows store
[/vc_column]
[vc_column width=”1/2″]Ladda ner BankID
appstore
google play

windows store[/vc_column][/vc_row]

När Swish är bra att ha:

  • Du har glömt plånboken men inte mobilen, polaren har Swish.
  • En tar hela notan på restaurangen och de andra Swishar sin delsumma till dig.
  • Du vill överraska med en fikapeng till någon som behöver uppmuntras.
  • Du slipper hantera kontanter på Loppisen.
  • Fler förslag..?

Du gillar kanske också...