Vad är Stryktipset?

Faktum är att det inte alls är många som behöver svaret på frågan vad är Stryktipset. Här handlar det istället om hur det går till att vinna. Naturligtvis kan det finnas personer som vill veta så mycket som möjligt om Stryktipset. I det fallet är det bara att läsa vidare. Här får du reda på allt om Stryktipset. Allt från historian och starten, till hur det går till att spela, och rätta dina rader.

Att spela på tips är något som roar många svenskar. Här är det i huvudsak Lotto som är det mest populära spelet. Det förstår vi, då det enbart handlar om 100 % tur och du kan plocka nummer på måfå. När det gäller Stryktipset, gäller det naturligtvis att ha massor av tur.

Dock kommer det också att handla om ett genuint sportintresse. Ju mer kunskaper du har on lagen och ligorna, samt alla spelare som är med på tipskupongen. Ja, desto större chanser kommer du att ha att vara den som lämnar in den rätta raden med 13 rätt.

Information och fakta om Stryktipset

Sedan starten 1934, har Stryktipset blivit Sveriges populäraste poolspel. Faktum är att det under årens lopp okat i popularitet. Vidare har de kommit flera sätt att spela på än tidigare. Idag kan du välja om du vill gå till spelbutiken eller lämna in dina rader direkt på Svenska Spel hemsida.

När spelet lanserades var det bara 12 matcher på kupongen. Under den tiden bar också spelet namnet Tolvan. Det skulle dröja till 1969, samma år som vi fick högertrafik, tills det blev 13 matcher på kupongen. Då fick spelet också det konstiga namnet Trettan.

Vidare skulle det alltså byta namn till nuvarande Stryktipset. Efter det har också olika spelsätt tillkommit. Ett är exempelvis dubbelvinsten. Utöver det, har också Joker tillkommit, vilket gör att du kan vinna Drömvinsten.

När spelet lanserades var radpriset endast 25 öre, vilket sedan höjdes i etapper upp till 60 öre 1978. Den sista höjningen kom 1985, då det nuvarande priset på 1 krona raden sattes.

Så spelar du Stryktipset

Något som verkligen bidrar till spelets popularitet, är att det är så enkelt att spela. Här kan alla förstå och vara med efter bra några minuter. Förmodligen känner de allra flesta någon som redan spelar de kan ta hjälp av. I annat fall finns mer information att hämta på Stryktipset.org.

Här ska vi ta upp det hela i kota drag. Det enklaste du kan göra, är att enbart spela enkelrader. I det fallet får du välja mellan 1, X eller 2 på alla de tretton matcherna. Att spela på det här sättet kommer givetvis att bli det svåraste. Här kommer det vara mycket svårt att pricka in alla rätt.

Som alternativ till enkelrader, finns istället systemspel. I det fallet går det att spela riktigt stora system. Utöver det finns också reducerade system, vilket gör att du inte får komplett täckning, men mycket bättre än att spela enkelrader.

Lämna dina rader i spelbutiken

Ett alternativ du har, när du av någon anledning inte vill spela online på Svenska Spel, är att spela direkt i din spelbutik. Kanske är det så att du spelar med vänner i kvarteret, eller har en lokal spelbutik där du är med på veckans system.

Vissa gånger kan det vara skönt att komma ifrån lite grann. Kanske är det också så att det finns andra som tippar samtidigt, och vi kan dela era tankar och ge varandra råd. På så sätt kan spela i butiken vara en fördel många gånger.

Logga in och spela på Svenska Spel

Vårt bästa råd dock att spela direkt på Svenska Spel hemsida. Här hittar du all den information du behöver, rörande lag, laguppställningar samt historiska resultat och tabeller. Vidare är det också mycket bekvämt, då du slipper ta dig ut i ur och skur.

Vissa gånger kan det också vara så att du är borta, vilket gör att du inte alls har tillgång till din lokala spelbutik. I det fallet har Svenska Spel också en mobil app. Genom att ladda ned och installera den, kommer du åt all information och kan tippa direkt från din mobil.

Oddsbonusar när du spelar Stryktipset

De som spela på betting, casino och poker online är vana vid att få någon form av bonus. När du spelar Stryktipset hos Svenska Spel är inte det något som finns. Dock finns det andra alternativ till Stryktipset.

Här har exempelvis olika spelbolag något som heter Supertoto, eller exempelvis EttKryssTvå. I det fallet kommer du också att spela hos andra spelbolag, vilka vissa gånger erbjuder oddsbonusar till nya spelare.

Så sker fördelningen av vinster på Stryktipset

När du spelar Stryktipset, kommer det bästa vara att få 13 rätt. Efter det kan du också vinna på 12, 11 och 10 rätt. Vissa gånger blir dock både 10 rätt och 11 rätt så många. Det leder då till att vinstsumman blir under 10 kronor per vinnare och rad. I det fallet delas inga vinster ut.

När vinstsumman går under 10 kronor, går istället potten över till nästa vecka, vilket betyder jackpott. Fördelningen av vinst potten är 40 % till 13 rätt. 15 % till 12 rätt, 12 % till 11 rätt och 25 % till 10 rätt. Vidare avsätter de kvarvarande 8 % till en garantifond.

Så rättar du Stryktipset

Det finns ett antal olika vägar att rätta Stryktipset. Dock behöver du inte göra det, då du alltid spelar med ditt spelkort. Här kommer dina rader alltid att rättas automatiskt, vilket betyder att vinstsumman finns på ditt spelkort.

Dock är det många som vill rätta i realitd, vilket kan vara mycket spännande för sportintresserade. Här finns då möjligheter att se resultat från alla matcher i realtid via direktsändning i TV. Du kan också finna allt direkt på Svenska Spel hemsida.

Vissa separata webbplatser finns också, där du kan se live resultat direkt när det händer. På så sätt finns det många olika sätt att rätta Stryktipset. Det går även bra att läsa den rätta raden i tidningen nästa dag.

Du gillar kanske också...