Recension av SurfEasy VPN

Vill du lära dig mer om SurfEasy VPN? Läs då denna artikel. Här hittar du en objektiv och omfattande recension av denna VPN. Du kommer att lära dig mer om fördelar och nackdelar med SurfEasy, så att du kan ta reda på om det här är rätt VPN för dig och dina behov.

Läs mer och få en bra insyn i vad SurfEasy VPN har att erbjuda.

Sju fördelar med att välja SurfEasy VPN

Recensionen börjar med att granska några av de största fördelarna med att välja ett SurfEasy VPN. SurfEasy har tre grundläggande betalplaner: Starter (gratis), Total och Ultra.

AES 256-bit kryptering og OpenVPN

SurfEasy använder AES-256 säkerhetskryptering, vilket är så bra som det kan bli på marknaden. Med andra ord kommer du att vara i goda händer.

Dessutom använder SurfEasy VPN OpenVPN-protokollet, som alla liknande stora aktörer på marknaden gör. I en modern värld bör du alltid hålla dig till dessa standardinställningar såvida inte din enhet eller anslutning är inaktuell.

Inga kryphål eller skadlig kod

Flera olika studier av SurfEasy har gjorts för att upptäcka kryphål eller skadlig kod. Men alla dessa visar inga tecken på några obehagliga överraskningar.

Med andra ord kan du vara säker på att denna VPN-anslutning inte läcker din data till internetleverantörer eller andra nyfikna aktörer.

Netflix-avblockering fungerar tyvärr inte

Under de senaste åren har Netflix varit extra uppmärksam på VPN-användningen genom att rikta in sig på IP-adresser från VPN-servrar. Detta är olyckligt för personer som reser eller bor utomlands eftersom dessa vanligtvis inte kan använda Netflix.

Som många andra VPNs, omfattas SurfEasy och därför kan inte blockeringen av Netflix stoppas.

Full torrenting är tillåten på ”Ultra Plan”

Torrent har ofta negativa associationer, eftersom det ofta används för olagliga ändamål utanför till exempel upphovsrättslagar, så att favoritfilmer eller liknande kan laddas ner. Men det finns också legitim användning av tekniken.

Vissa företag, till exempel Facebook och Twitter, använder det till och med internt för att flytta stora filer fram och tillbaka. Således är Torrenting inte bara en negativ sak.

SurfEasy har skapat specifika Torrent-vänliga servrar som är tillgängliga under deras UltraVPN-plan. Så det kan kosta lite extra, men du får i gengäld säker åtkomst med ”automatiskt aktiveringsskydd”.

TOR stöds av SurfEasy VPN

SurfEasy stöder TOR så att dina data kan säkras så bra som möjligt. En anslutning till Onion Router (TOR) kommer att omdirigera dina trafiksignaler över många olika reläpunkter. Det hjälper till att öka din anonymitet, vilket gör det svårare för människor att upptäcka din egentliga plats.

Även om det skulle finnas ett kryphål i TOR, fördubblar en VPN din säkerhet så att din IP-adress inte avslöjas.

Användarvänlig och tillgänglig app

SurfEasy VPN har en mycket användarvänlig app som är snabb att ladda ned och utan några förseningar eller större fel. Den är enkel att använda och åtgärder kan utföras med bara ett par klick.

Mer än 1.000 servrar i 28 länder

En annan fördel med denna VPN är att den har ett brett utbud av servrar i 28 olika länder.

Varje plan har sin ”Enhanced Tracker Blocker”-algoritm som spårar annonsörernas cookies. Du får också obegränsad information om deras betalda planer med upp till fem enhetsanslutningar samtidigt.

Sex nackdelar med SurfEasy VPN

Hittills ser det lovande ut för SurfEasy VPN, men det finns också ett antal nackdelar med denna typ – precis som med alla andra VPNs. Du kan lära dig mer om dessa nedan.

Inte särskilt sträng loggningspolicy

Nästan varje VPN-leverantör påstår sig ha ”no log”-policy, men medger att de loggar i sin integritetspolicy på olika punkter. Detsamma gäller för SurfEasy VPN, men de medger att det finns några unika fall som faller utanför dessa gränser.

Till exempel använder de webbplatsens spårningsteknik för att övervaka prestanda och rikta in annonser så att du handlar. Detta är dock inte så dåligt, men din VPNs enhetsområde kommer ofta att ha stor inverkan på vem som får tillgång till dina data.

En kritisk plats på Storbritanniens territorium

Det finns en internationell ”5 Eyes”-allians i dag som har slutits mellan Storbritannien, Australien, Kanada, Nya Zeeland och USA. Enligt detta avtal måste medlemsstaterna dela information över hela världen så att de kan övervaka potentiella hot och varna varandra.

Eftersom SurfEasy finns på Storbritanniens territorium kommer företaget alltid att samarbeta med myndigheterna när det gäller datadelning. Även om det strider mot loggpolicyn. Även om SurfEasy sekretesspolicy är bra, är detta en viktig faktor att beakta.

Förvänta dig en sänkt anslutning med upp till 71%

När du använder en VPN kommer din anslutningshastighet vanligtvis att sakta ned. Detta beror på de olika lagren av säkerhet och anonymitet. Detta bör emellertid inte innebära en betydande minskning, vilket tyvärr ofta är fallet när man använder SurfEasy.

Olika test visar att anslutningens hastighet sänks med upp till 71%, vilket är anmärkningsvärt.

En kundtjänst som behöver förbättras

Den fjärde nackdelen med SurfEasy VPN är företagets kundtjänst. När du skickar förfrågningar till dem får du ingen bekräftelse, så du kan inte vara säker på att ärendet har gått igenom.

Dessutom finns det ingen livechatt och supportbiljetterna fungerar ofta inte heller särskilt bra.

Om du vill uppleva en bra kundtjänst här, måste du använda e-mejlsupport.

Fungerar inte med routrar

SurfEasy stöder många olika enheter och operativsystem som Windows, Mac, Mac APP Store, Android och iOS, och erbjuder också webbläsartillägg för både Opera och Chrome.

Tyvärr stöder de ännu inte routrar, så du sitter i stort sett fast med deras fem samtidiga anslutningar.

Saknar en killswitch

Om VPN-användare oväntat tappar sin anslutning är det normalt att deras data läcker snabbt och utan att det kan kontrolleras.

En killswitch stänger automatiskt din webbläsare när en anslutning går förlorad, så att alla dina personuppgifter är säkra hos dig. Tyvärr är SurfEasy VPN inte utrustad med en killswitch, så om din anslutning misslyckas finns det en hög risk att din data publiceras.

Kan SurfEasy VPN rekommenderas?

Baserat på rekommendationen så går det inte riktigt att rekommendera SurfEasy VPN.

Hastighetstesterna är för långsamma. Det fanns ingen killswitch och det faktum att de finns inom området för 5 Eyes-alliansen är också oroande.

Så även om det finns många fördelar som ingår, finns det bättre möjligheter på marknaden.

Du gillar kanske också...