Evernote

Evernote är en internettjänst samt en applikation som hjälper dig att organisera ditt liv. Appen tillåter dig att spara samt synkronisera, och hantera text, bild, och ljud. De tillåter dig att göra anteckningar, göra checklistor samt schemalägga ditt liv. Evernote är helt enkelt ett måste för alla som älskar ordning och reda.

Vad är Evernote?

Evernotes är ett privatägt företag och dess nuvarande chef heter Francesco Patarnello. I dagsläget har dem cirka 400 anställda och de flesta kontoren ligger i USA, men de har även några internationella också. Företaget grundades dock redan år 2000 av en it-entreprenör vid namn Stepan Pachikov och var från början ett program för windowsdatorer och plattor/mobiler. På den tiden beskrev Pachikov applikationen som “en rulle av oändligt papper”. Sedan dess har företaget vuxit och utvecklats i stadig takt, och är idag populärare än någonsin.

Evernote är alltså en tjänst och applikation som låter dig synkronisera och organisera ditt liv. Dem använder sig av det så kallade molnet, och det är på så sätt som din data kan synkroniseras över olika enheter. Evernote har en grundversion som är gratis för alla användare, men har en ganska låg gräns för den data du kan synkronisera varje månad. För många är den här versionen dock tillräcklig men för den som vill ha det där extra utrymmet går det att prenumerera på en betaltjänst. Evernote låter dig alltså synkronisera anteckningar mellan dina olika enheter och på så sätt underlättar dem din vardag.

Vem passar Evernote för?

Evernote är till för alla. Evernote passar för dig som vill skriva dagbok, och göra planer. Du kan enkelt klistra in saker du hittar på internet, och du kan sortera och organisera din information. Evernote kategoriserar dina anteckningar genom två principer; Anteckningsböcker och genom nyckelord. En anteckning kan endast vara i en anteckningsbok, men kan ha flera nyckelord associerad till sig och kan på så sätt enkelt hittas genom en enkel sökning.

Evernote passar även för företag då dem också har en prenumeration plan som speciellt riktar sig till grupper. I Evernote kan man jobba som ett team och dela anteckningar med dina kollegor på ett snabbt och smidigt sätt, men låter samtidigt alla individer hålla ordning på sina egna möten och anteckningar. Du kan även arbeta tillsammans med andra i realtid och se uppdateringarna i takt med att dem görs. Du kan också enkelt integrera Evernote med andra appar som ditt företag säkerligen redan använder, såsom slack, google suit eller Microsoft teams.

Med en del av Evernote planerna går att göra appen mer personliga för den som vill det. Detta innebär att du kan välja färger, ändra bakgrundsbild eller varför inte lägga till widgets? Ändringarna du gör synkroniseras även dem till dina olika enheter så att du slipper att göra arbetet mer än en gång.

Hur skaffar jag Evernote?

Du skaffar enkelt Evernote genom att helt enkelt söka på Evernote i din valda sökmotor. Därefter klickar du dig in på deras hemsida och följer instruktionerna som står där. Evernote finns även tillgänglig som app till IOS, Windows, Blackberry och Android mobiler, där du söker efter Evernote i din app store. Appen är mycket användarvänlig och deras hemsida erbjuder bra förklaringar för alla frågor som kan tänkas uppstå. På hemsidan kan du även hitta all information om hur du kan få ut det mesta från applikationen och om det skulle vara något har de både bra support forum, samt personer som faktiskt arbetat med appen tillgängliga för att hjälpa just dig.

Så har du letat efter en organisationsapp, kan vi varm rekommendera Evernote. Med gratisversionen har du dessutom inget att förlora, så varför inte ge det en chans?

Du gillar kanske också...