SVT Play – plattformen för nostalgi och nya serier

SVT Play är en digital plattform som ägs av public service-bolaget SVT. De är mycket populära och har ett högt förtroende hos det svenska folket. SVT är en del av det svenska folket och har varit i många år. Det är ett opartiskt medieföretag med syftet att agera för allmänheten genom ett brett utbud av program och tjänster. Oavsett om du vill ta del av direkt-TV, spännande filmer, moderna serier eller nostalgiska program kan du med säkerhet göra det på SVT Play. I denna text kommer vi gå igenom vad som gör plattformen så populär och spännande kategorier du kanske inte visste om.

Vad är SVT Play?

SVT Play är en digital plattform som är mycket omtyckt och populär hos svenskar. En anledning till detta är att det är helt gratis att ta del av. Dessutom tillhandahåller de många kända serier och filmer. Plattformen finns att ta del av både som webbplats och som app.

Att denna plattform är gratis beror på att den ägs av SVT som är ett public service-bolag. Detta innebär att verksamheten finansieras genom public service-avgiften. Verksamheten ska därför agera för allmänheten och vara oberoende, opartisk samt erbjuda ett brett utbud. Kanske är det därför SVT är det TV-bolag med högst förtroende hos svenskar.

Det öppna arkivet

SVT har varit en stor del av människors liv i många år. Från de svartvita TV-apparaterna till nutidens mobiltittande. Genom åren har de visat flera kända serier, filmer och TV program. Kanske saknar du de populära gamla barnprogrammen Den Vita Stenen, Vi på Saltkråkan eller Trazan Apansson och Banarne? Eller vad sägs om 80-tals klassikerna Macken, Zvampen och Varuhuset? Oavsett vad du brukade titta på så är det stor chans att dina favoritprogram finns tillgängliga att se på SVT Play.

SVT Play har nämligen en alldeles särskild kategori för de som älskar nostalgi. Denna kategori kallar de för öppet arkiv. Här kan du ta del av många gamla klassiker helt gratis. Allt från populära julkalendrar, kända komediserier samt gamla sporthändelser.

Ta del av populära serier

Det finns många bra och populära serier att ta del av på SVT Play. På senaste tiden har denna plattform blivit mycket populär och några av de mest omtalade serierna i Sverige finns att se på plattformen. Här kan du exempelvis se på de populära serierna Tunna blå linjen, Leif & Billy och Vår tid är nu.

Något att vara uppmärksam på är att de serier och filmer som publiceras på plattformen ofta endast finns att se i en begränsad period. Programmen visas nämligen först på TV för att sedan publiceras på plattformen. Om du väldigt gärna vill se en specifik serie är det därför en bra idé att hålla koll på hur länge den finns att tillgå. Detta står tydligt markerat på seriens sida på webbplatsen eller i appen.

Se Oscarsvinnande filmer

Att SVT Play även erbjuder filmer förstår du nog vid detta laget. Men visste du att SVT Play även visar vissa filmer som är oscarsvinnande? Helt gratis kan du alltså se populära och kända filmer som har hög kvalitet och spännande berättelser. Några kända filmer som du kan ta del av är Gudfadern, Dirty Dancing samt En runda till.

Se TV på SVT Play

På SVT Play kan du inte bara ta del av åtskilliga filmer, serier och TV-program. Eftersom SVT är statligt ägt och gratis för alla sveriges medborgare kan du även ta del av deras olika TV-kanaler. Om du av någon anledning saknar tillgång till TV kan du därför snabbt och enkelt klicka dig in på deras app eller webbplats och välja din favoritkanal.

De kanaler du kan se på är SVT 1, SVT 2, SVT Barn, SVT24 samt Kunskapskanalen. Mycket mer än så behöver du inte. Att se på TV-kanalerna via SVT Play fungerar på samma sätt som när du tittar på den linjära sändningen på TV. Exakt samma program visas exakt samma tider. Du kan exempelvis enkelt ta del av Rapport för att sedan låta sändningen fortsätta och se även kommande program utan att behöva göra något.

En stor fördel med att se TV på SVT Play är att du även kan ta del av kanalerna på dina mobila enheter. Varför inte starta morgonstudion på mobilen när du sitter på bussen på väg till jobbet? Eller se din favoritserie på plattan direkt från sängen?

SVT Play är en plattform med stor mångfald

Trots att SVT Play inte visar samma serier och filmer som andra streaming-plattformar så är det ett utmärkt val när du vill se film, serier eller tv. De tillhandahåller ett brett utbud av bland annat nostalgiska filmer och moderna dokumentärserier. Dessutom kan du se SVT:s TV-kanaler direkt i webbläsaren eller appen. Bäst av allt är att det är helt gratis.

Du gillar kanske också...