Hur Soundhound appen har påverkat musikindustrin

Musiken har alltid utgjort en väsentlig del av vår omgivning, men med hjälp av teknologins utveckling har den blivit ännu mer integrerad i våra liv än tidigare. Det har lanserats en app på marknaden som heter Soundhound, som har revolutionerat musikindustrin och gjort det enklare att hitta låtar. Vi kommer att ta prata om vad Soundhound appen är och vilken påverkan som den har haft.

Soundhound som nytt verktyg inom underhållningsindustrin

Det är nog många som känner igen den där frustrationen som uppstår när man inte kan komma på vilken låt som man lyssnar på. Man kanske försöker googla texten om man ens kan höra vad det är som artisten sjunger.

Soundhound har blivit ett verktyg som löser detta problem. Det enda man behöver göra är att låta appen lyssna på en låt och den kommer att kunna ge dig både namnet på själva låten samt artisten. Detta låter inte bara användaren spara tid, utan öppnar även upp andra dörrar för artister.

Marknadsföring av musik

Om man är en ny artist inom musikindustrin är det inte alltid som det är så lätt med marknadsföringen. Konkurrensen kan vara stenhård och de redan etablerade artisterna har en betydligt större budget som de kan använda för sin marknadsföring.

Mindre känt varumärke

Precis som när det gäller många andra industrier är det viktigt för själva artisten att vederbörande har ett välkänt varumärke. Om man inte har detta kan det gå lite trögt att få folk att lyssna på ens musik, eftersom igen egentligen vet vem man är.

Vem bör man inrikta sig mot?

Ett annat problem som nya artister kan stöta på är att de inte vet vem de ska rikta sig mot. De kan ha en ungefärlig uppfattning om själva målgruppen, men precis som när det gäller produkter och tjänster i övrigt är det inte alltför långsökt att det finns grupper som man inte vet tar till sig musiken mer än andra.

Problemet med att veta vilken marknadsföringskanal som fungerar bäst

Vi lever nuförtiden i en värld där det finns ett stort antal musikplattformar att ta del av. YouTube är såklart en av de mest använda, men det finns även ett stort antal andra. Nya artister kanske inte riktigt vet vilken kanal som är bäst för dem att använda sig av, eftersom detta delvis kan bero på vilken genre det handlar om. Det kanske är så att viss typ av musik har större chans att slå igenom på vissa specifika plattformar etc.

Soundhound blir räddaren i nöden

I en sådan situation är det därför bra om man har tillgång till innovativa verktyg för att nå ut till en större publik. De mindre kända artisterna kan använda sig av lite ”guerilla-tactics” och spela upp sina låtar på platser där de har hört att många använder Soundhound, vilket kan leda till att allt fler börjar lyssna på musiken.

Soundhound kanske inte löser varenda problem som de nya artisterna har, men det är utan tvekan fallet att appen kan hjälpa dem med att nå ut med sin musik till nya personer som kanske inte hade hört talas om musiken annars.

Soundhound förbättrar hur besökarna upplever live-evenemang

Tänk dig att dina vänner drar med dig på en rolig konsert där många olika artister får medverka. Helt plötsligt hör du en låt som du tycker verkar vara jättehäftig, men varken du eller någon av dina vänner vet vad låten heter. I en sådan situation är det jättebra om man har tillgång till Soundhound, eftersom den här appen hjälper dig att få reda på namnet på låten även när du står därute i vimlet.

Du gillar kanske också...