Guide till inspelning av telefonsamtal

Det är lätt att förstå varför man ibland skulle gynnas av att kunna spela in sina samtal på antingen iPhone eller Android-enheter. Kanske är det tal om ett arbetsrelaterat samtal som man senare behöver lyssna tillbaka på, ett samtal med ens käraste som man vill ha som ett minne eller instruktioner via ett samtal som man inte har råd att glömma bort.

Vad det än kan vara har man säkerligen märkt att det inte är någon vals på rosor att spela in samtal då varken iPhone eller Android-telefoner bjuder på den här funktionen. Lyckligtvis nog finns det utomstående knep som man kan ta till om man är på jakt efter inspelning av telefonsamtal.

Observera innan inspelning

Innan vi börjar med guiden är det väl värt att påpeka hur lagar skiftar ganska markant mellan olika länder. Se därför till så att du endast spelar in samtal om detta är lagligt på den platsen där du befinner dig, och säkerställ på så vis att följande inspelningsmetoder som vi ska nämna nedan inte bryter mot några lagar. Om man själv har kontrollerat att detta är fullt lagligt kan man fortsätta till guiden nedan.

Utomstående enheter för inspelning av samtal

Såsom vi tidigare nämnde finns det inga inbyggda funktioner i iPhone och Android telefoner som tillåter en att spela in samtal. Det mest gynnsamma sättet att spela in ett samtal på är därför genom att istället dra nytta av en utomstående telefon eller surfplatta. Med både Android och iPhone telefoner finns det en röstinspelningsfunktion som man kan starta upp samtidigt som ett samtal pågår genom högtalaren på ens andra telefon. Spela därför enkelt in samtal på detta vis.

Den här metoden kan dock leda till att andra ljud plockas upp om man befinner sig på en plats med exempelvis folk som talar i bakgrunden eller fåglar som kvittrar, så kanske är det inte den allra bästa lösningen för vissa. Trots detta är det en lösning som är mycket enkel att sätta upp utan nedladdning av några applikationer, så detta kan vara nog för många.

Inspelning via Google Voice

Om man är på jakt efter en annan metod för inspelningar av samtal är applikationen Google Voice mycket händig. Man kan ställa in applikationen så att den spelar in samtal som kommer in, men det är värt att notera hur utgående samtal inte kan spelas in. Man behöver manuellt gå in i Google Voices inställningar, navigera bort till ”samtal” och sedan välja inspelning av inkommande samtal.

Inspelning av samtal med diverse applikationer

För de som inte är intresserade av ovanstående knep finns det fortfarande många applikationer som kan se till så att ens framtida samtal blir inspelade. Detta genomförs via en av många applikationer, men ha i åtanke att det inte alltid är gratis. För att hitta inspelningsapplikationen som passar en likt handen i handsken är det bäst att kika igenom olika omdömen för att se vad andra har tyckt om appen. På så sätt hittar man snart ett program som går att lita på.

Du gillar kanske också...