Satsa på gratis SSL med Cloudflare

Det blir mer och mer farligt att vistas på nätet om man inte vet hur man ska tampas med hackare, lurendrejerier, datastölder och mer därtill. Det är alltid av yttersta vikt att man vidtar åtgärder för att förbli så säker som möjligt, och därför kan det vara en god idé att kryptera ens internettrafik i ett försök att hindra datastölder. Det är här SSL skyddet kommer in i bilden för att se till så att man i alla lägen kan känna sig säker när man befinner sig på nätet. Satsa på SSL med Cloudflare redan idag utan kostnad.

Hur fungerar SSL?

Benämningen SSL är en förkortning för ordet ”Secure Socket Layer”. Vad detta syftar på är en säkerhetsteknologi av standard form som ser till så att en krypterad länk skapas mellan en webbserver och en browser. Tack vare att man använder sig av denne länk kan man pusta ut och vara garanterad en färd på nätet när alla data som överförs förblir privata i alla lägen.

Det är långtifrån ovanligt för en sida att dra nytta av SSL, och gällande kommersiella hemsidor kan de exempelvis dra nytta av SSL för att se till så att deras kunders data inte bevakas eller mixtras med på något sätt och vis. Om man kommer i kontakt med benämningen TLS (en förkortning av ordet ”Transport Layer Security”) syftar man på ”Secure Socket Layer”, då TLS enbart är en synonym för SSL.

De diverse SSL paketen

Genom att besöka Cloudflare redan idag kan man passa på att ladda ner SSL helt utan kostnad. Gratispaketet lämpar sig för exempelvis privatpersoner som vill starta upp en blogg eller personlig hemsida som hobbyskribent och dylikt. Det lite dyrare ”Pro” paketet vänder sig till de med professionella hemsidor och portföljer, möjligtvis även en professionell blogg.

Det tredje lite dyrare paketet riktar sig mot ”Business”, med andra ord hemsidor som ägs av företag samt verksamheter som är på jakt efter avancerad säkerhet och prestanda. Ta gärna kontakt med Cloudflare om man inte är helt säker på vilket paket man bör välja.

Fördelarna av att dra nytta av SSL

Förutom det faktumet att SSL krypterar internettrafik kommer det säkerligen som en glad överraskning att SSL kan förbättra ens sidas laddningstider. Man kan dessutom hamna högre upp i sökmotorers resultat, då de föredrar att flytta upp sidor till toppen om de använder sig av SSL.

En ytterligare mycket viktig fördel är som sagt det faktumet att ingen kan bevaka ens användares data tack vare att SSL krypterar trafik. Sist men inte minst kommer besökare att känna sig lugnare och mer gärna återvända till sidan om de ser i adressfältet att sidan använder sig av en SSL. Då kan besökarna alltid veta att de befinner sig på en mycket säker sida där deras internettrafik inte kommer att övervakas av tredjeparter. Oavsett om man enbart har en hobbysida eller är en professionell verksamhet är det därför mycket gynnsamt att vända sig till Cloudflare för att satsa på en SSL.

Du gillar kanske också...