Hitta enkelt kontakter i iPhone

Hitta kontakter –Utan ”Kontakter”

Du kan använda Spotlight för att söka efter diverse innehåll i din iPhone, iPad eller iPod touch. Svep nedåt på hemskärmen för att komma åt Spotlight/sökfältet.

Spotlight söker efter namn, adresser, e-postmeddelanden. telefonnummer och anteckningar i dina kontakter. Börja med att skriva ett par, tre bokstäver för en kontakts namn, förnamn eller smeknamn så ska du se att det ploppar upp! Mycket enklare på detta vis med ett ordentligt tangentbord än att försöka pricka de pyttesmå bokstäverna i Kontakter.

Mer bra att veta om Spotlight

Spotlight söker igenom mail, kalender, påminnelser, meddelanden, musik, video och podcasts.

Spotlight söker igenom innehållet i dessa textfält på enheten efter text som börjat med din sökfras. Kan vara bra att veta att Spotlight inte är skiftlägeskänsligt, alltså att du får samma resultat med versala och gemena bokstäver.

Ord utan mellanslag räknas som separata ord om varje ord börjar med en versal bokstav. Till exempel, om du söker på ”car” skulle även ge träff på ord som ”AppleCare”, men inte ”racecar”.

Du kan aktivera eller avaktivera Spotlight-sökning för särskilda typer av innehåll eller ändra i vilken ordning resultaten visas genom att knacka på Inställningar > Allmänt > Spotlight-sökning.

Skit i ”Mer bra att veta om Spotlight”…

och bara sök efter tjafset du letar istället UTAN att tänka på HUR det funkar.

Eller läs ännu mer om Spotlight…

Apples hemsida.

Du gillar kanske också...