Gmail för att skicka mejl enkelt och smidigt

Alltfler drar varje dag nytta av tjänsten Gmail för att lätt kunna skicka och motta mejl, men man sitter naturligtvis inte alltid vid sin dator, så hur ska man kunna hålla reda på när man får mejl för att snabbt kunna skicka ett svar? Detta hjälper Gmail på mobilen till med.

Applikationen för både iPhone och iPad tillåter en att få aviseringar på telefonen när ett nytt mejl har kommit in, och man kan sedan enkelt gå in i Gmail-applikationen för att svara omedelbart utan några dröjsmål. Kika på ens mejl var man än befinner sig genom den enkelnavigerade Gmail-applikationen.

Gmail for Android
Gmail for iPhone

Vad har Gmail att bjuda på?

En av de största fördelarna med att använda Gmail applikationen är just att man snabbt får aviseringar så fort ett nytt mejl har dykt upp i ens inkorg, och med endast ett klick kan man då ta sig in i applikationen för att svara på mejlet. Man kan till och med ha flera konton i samma app som man smidigt kan skifta mellan närhelst man känner för det. Gmail är verkligen enkelt att lära sig, och att navigera runt är inga problem.

Om man skulle råka skicka iväg ett mejl som inte var menat till den personen har man några sekunder på sig att klicka på ångra-knappen för att stoppa mejlet från att skickas iväg. På så vis kan man hindra pinsamma olyckor och slippa att skämmas över ett fel skickat mejl.

Hitta ens mejl fort

En förträfflig funktion hos Gmail är att kunna söka igenom sina mejl för att fort hitta det som man letar efter. Sök exempelvis igenom inkorgen, papperskorgen eller utkastet för att få fram det mejlet som man är ute efter. Om det finns ett speciellt viktigt mejl som man snabbt vill kunna få tillgång till så kan man via Gmail stjärnmärka så många mejl man vill. De hamnar då i en speciell sektion vid namn ”Stjärnmärkt” som man kan klicka på för att få en översikt över alla ens stjärnmärkta mejl.

Därtill kan man svepa till vänster eller höger på ett mejl för att antingen arkivera det eller radera det, vilket resulterar i snabb organisering av ens inkorg. När det väl är dags att skicka iväg ett mejl kommer namn från ens kontakter att auto-slutföras när man börjar skriva. På så sätt hittar man enklare sina kontakter utan att behöva skriva ut hela mejladressen.

Bifoga bilagor

När man skickar mejl via Gmail har man möjligheten att inte enbart skriva rakt upp-och-ner, utan man kan också bifoga bilagor i sina mejl. Med detta menar man att exempelvis musik, videor, bilder och andra filer kan skickas i ens mejl. Kanske vill man dela med sig av ett Word-dokument eller skicka med någon annan typ av fil, och då är detta fullt möjligt att göra tack vare Gmail. Ladda ner Gmail applikationen redan idag och börja använda den utan några svårigheter för att alltid kunna få notiser och svara på nya mejl var man än befinner sig.

Du gillar kanske också...