Radera bilder i iPhoto

Jag har funderat ett bra tag varför jag har så lite ledig plats kvar på min mac eftersom jag i princip lägger allt på min NAS.

Häromdagen startade jag iPhoto och blev lika irriterad som vanligt över hur segt programmet är. I ögonvrån såg jag texten ”Papperskorgen” i kontextmenyn till vänster. Ahaa!!! Ett enkelt klick på ”Töm papperskorg” frigjorde inte mindre än 40GB! Det är en del bilder det…

Vad har jag lärt mig, TÖM PAPPERSKORGEN, inte bara i Finder utan även i iPhoto.

macbook_proOS X (Mac)

  1. Markera bilden som ska raderas.
  2. Gör något av följande:
    • Tryck på backstegstangenten.
    • Flytta pekaren över bilden och klicka på nedåtpilen som visas i det högre vänstra hörnet. Klicka på symbolen för iPhotos papperskorg i den kontextmeny som visas.
    • Dra den markerade bilden till papperskorgen i källistan till vänster.
  3. Välj iPhoto > Töm papperskorgen. Du visar menyraden i helskärmsläge genom att flytta pekaren till överst på skärmen.

KOM IHÅG STEG 3 ANNARS TAR DET UPP PLATS PÅ HÅRDDISKEN.

VARNING: När du tömmer papperskorgen raderas bilden permanent från datorn. Du kan inte att återskapa bilden om du inte säkerhetskopierat biblioteket med Time Machine eller sparat en säkerhetskopia på annat sätt, t.ex. på en DVD-skiva.

När du raderar bilder ur biblioteket raderas de helt från iPhoto. Bilder som raderas ur biblioteket raderas också från alla de album, bildspel, eller projekt som böcker, kalendrar och kort där de visas.

IOS (iPhone & iPad)

Apple-iPhone_6_displayDet finns olika sätt beroende på hur du lade till bilderna och videoklippen i iPhoto gör du något av följande.

Bilder och videoklipp som har tagits med enheten:

Öppna programmet Bilder på enheten, tryck på Kamerarulle, tryck på bilderna så att de markeras och tryck sedan på papperskorgen.

Bilder och videoklipp som du har synkroniserat till datorn med hjälp av iTunes:

Anslut enheten till datorn. I iTunes avmarkerar du bilderna och videoklippen som du vill ta bort från enheten. Klicka på Utför och sedan på Synkronisera.

Bilder i albumet Har sänts, Bildlåda, iTunes eller [Program]

Tryck på en bild, tryck på kugghjulet (tryck på Ändra om verktyget inte visas), tryck på Radera bild och tryck sedan på Radera.

Du gillar kanske också...