Facetime & videosamtal, vad är skillnaden?

Det är självklart för många och förvirrande för andra. Kan man ringa Facetime från en iPhone till en Samsung Galaxy? Kan man ringa videosamtal från en Samsung till en iPhone?

Facetime är en programvara för videosamtal utvecklad av Apple för Apple, dvs. till olika nyare versioner av Iphone, Ipod touch, iPad och Mac OS X.

Facetime

Facetime

videosamtal är en benämning för telefonsamtal som utöver ljud innehåller mediet video.

Videosamtal

Videosamtal

Med det utrett så vill jag påstå att när folk säger att de ”facetimat med familjen” så menar de antagligen att de pratat videosamtal. Ungefär som man säger att man ”googlat” något när man har sökt efter något på Internet.

”Videosamtalsprogramet” Facetime kan alltså endast användas mellan Apple´s produkter för att prata videosamtal. När man pratar videosamtal mellan andra produkter som t.ex. Samsung Galaxy, LG eller Nokia så heter det helt enkelt att man pratar videosamtal.

Videosamtal mellan enheter från olika tillverkare.

Det är möjligt att prata videosamtal mellan t.ex. iPhone och Samsung eller en Mac och en PC. Man behöver då installera ett ”videosamtalsprogram” från en tredje part, ett av de mest kända är så klart Skype. Ett grymt bra program som på många sätt visat vägen inom teknologin. Det innehåller t.ex. finesser som gruppvideosamtal, smaka på den du!

Du gillar kanske också...