Recension av Avast Premium Security

Antivirusprogram med en mängd sekretess-funktioner och till och med verktyg för att hålla din programvara uppdaterad och din dator fri från skräp och virus.

Avasts sortiment av virusprogram kan delas upp i olika kategorier. Vi utgår från de vanliga produkterna som erbjuds vilka är: Avast Pro, Avast Internet Security och Avast Premier. Alla betalande prenumeranter har emellertid tillgång till alla funktioner, som är relaterade till antivirusprogrammen, via en enda produkt – Avast Premium Security. Med tanke på att det finns så otroligt många antivirusprogram och ofta olika versioner av dessa, vilket tenderar att vara ganska förvirrande, var det förmodligen ett bra drag att erbjuda en produkt som klarar allt.

Avast Premium Security erbjuder en mängd säkerhets-, integritets- och prestationsrelaterade funktioner, avsedda att hålla din dator fri från skadlig programvara, skydda din personliga information och se till att ditt system fungerar smidigt.

Download Avast Premium Security

Högsta antivirusskydd, brandvägg och mycket mer

När det gäller skydd mot skadlig programvara, har Avast sällan misslyckas, särskilt om man tittar tillbaka på de senaste åren. De har konstant fått höga poäng i olika tester med skadlig programvara. Och programmens skanningsfunktion skannar din dator i realtid och använder en ganska begränsad mängd systemresurser. Det betyder att din dators prestanda – alltså hur snabbt datorn jobbar – inte påverkas. Det är verkligen positivt eftersom du säkert, som många andra, har upplevt att en del virusprogram kan göra datorn slö och långsam.

Som förväntat levereras programmet med en inbyggd brandvägg som hjälper datorn att reglera nätverksåtkomsten. Den håller reda på vilka applikationer som har hanterats nyligen, och den kan till stor del anpassas. Något som kan vara extra positivt om man surfar runt mycket på internet. Eftersom man aldrig vet om en hemsida kan innehålla virus eller inte kan det vara svårt att veta när brandväggen bör vara på eller av.

Varför brandväggen inte alltid kan vara på, i vissa fall, kan vara på grund av att den stoppar vissa handlingar på specifika hemsidor. Det kan till exempel vara en pop-up eller liknande. Men ibland vill man ju faktiskt se hemsidans pop-up. Då kan man manuellt lägga in olika hemsidor som undantas från brandväggen.   

Därutöver ingår en ransomware-sköld, en Wi-fi-inspektör, en sandlåda för att testa filer i en virtuell miljö och en webbplatsdetektor som kan dölja din riktiga placering med en fejkad sådan, vilket förhindrar att din DNS kan kapas.

Hjälper dig att vara privat på webben

Att hålla dina personuppgifter och din information privat är ett stort problem nuförtiden men Avasts premiumprodukt kan hjälpa dig. Standard abonnemanget ger åtkomst till en lösenordshanterare, filförstörare, webbkamera-sköld och ett känsligt dataskydd. Med en extra prenumeration, som går från månad till månad, kan du också dra nytta av Avasts SecureLine VPN-tjänst, som anonymiserar din webbsökning och låser upp vissa regionala begränsningar, som kan finnas på en del webbplatser som till exempel vissa webbsidor där man kan se film eller tv-serier.

Avslutningsvis erbjuds också en AntiTrack Premium-tjänst som är utformad för att hjälpa till att hålla din privata information säkrad så att den inte hamnar i till exempel i annonsörernas händer. Denna tjänst kräver en separat prenumeration eller så kan du välja Avast Ultimate, som inkluderar både den här funktionen och VPN-tjänsten. Läs mer om Avasts alla produkter här.

Du gillar kanske också...