Bra att veta om online backup och Dropbox

Dropbox är en tjänst som gör det möjligt för en att lagra filer så att man alltid ska kunna ha tillgång till dem även om ens dator för någon anledning skulle gå sönder. Med andra ord används Dropbox som en typ av online backup så att ens filer inte plötsligt ska gå förlorade.

Dropbox är en perfekt lösning för de som också enkelt vill dela filer med andra och vara väl medveten om att allt förblir krypterat så att ingen icke-auktoriserad kan ta sig in. Nedan ska vi tala lite mer om hur man använder Dropbox på bästa möjliga sätt för att få en så bra upplevelse som det bara går.

Den fulla potentialen av Dropbox

Det kan kännas surt att behöva betala pengar för att man anser att utrymmet som Dropbox erbjuder inte är nog. Dock behöver detta inte vara fallet, då det finns en stor mängd metoder som man kan ta till för att få extra gratisutrymme, och det bästa är att det endast tar några minuter. När man nyligen har börjat använda Dropbox finns det exempelvis instruktioner som man kan följa för att lära sig mer om tjänsten. Ifall man följer dessa får man i gengäld mer utrymmet, och som sagt tar det ingen längre tid att gå igenom dessa.

Därtill kan man få mer utrymme genom att bjuda in fler personer som kanske vill använda Dropbox, och om ens vän börjar använda tjänsten via ens länk kan man räkna med en stor mängd extrautrymme.

Använd Dropbox överallt

Hela vitsen med att använda Dropbox är just att man kan få tillgång till den när, var och hur man än vill. För att få ut så mycket som möjligt av tjänsten rekommenderas det därför att man laddar ner tjänsten till både ens dator och mobil för att verkligen kunna komma åt sin Dropbox närhelst man behöver den.

Borttagna filer sparas

Någonting som många inte är medvetna om är just hur borttagna filer egentligen inte är fullkomligt borttagna. Det är fortfarande möjligt att återskapa dem i upp till ett års tid. Om man raderar filer för att verkligen få bort dem för gott kan det därför vara en god idé att välja permanent borttagning. Allt man behöver göra är att navigera sig till de borttagna filerna och radera dem permanent därifrån. Tänk dock på att man aldrig mer kommer att kunna återskapa filerna om man tar detta beslut.

Sammanfattningsvis

När allt kommer det kritan är det en god idé att vända sig till online backup i form av Dropbox när man vill säkerställa att filer inte försvinner utan förvarning. Det finns alltid en risk att ens dator går sönder eller att filer råkar raderas permanent, och då kommer man sannerligen att tacka sig själv om man har dem sparade i en Dropbox. Med ovan tips kommer man även förhoppningsvis att få ut så mycket som möjligt av ens Dropbox när man väl börjar använda den.

Du gillar kanske också...