Recension av Bitdefender VPN

Bitdefender är ett av världens största företag inom cybersäkerhet och de erbjuder många produkter, men de flesta känner förmodligen igen namnet på grund av företagets antivirusprogram. Här kan du se vår recension av Bitdefender. Vi har testat produkten och tar upp allt du behöver veta för att bli klok på om detta är något för dig eller inte. I vår granskning blev vi imponerade av prestandan.

Som sagt, vi har tittat på VPN-tjänsten som erbjuds av Bitdefender i den här recensionen. Det är ett tillägg, vilket innebär att du inte kan använda tjänsten om du inte har Bitdefender Total Security, Bitdefender Antivirus eller en av företagets andra produkter. Bitdefender VPN-klienten är lätt att använda, men lättheten är på bekostnad av de funktioner som erbjuds. Säkerheten är bra, men man kan inte ändra protokollet eller krypteringen som används. Programmet erbjuder också bra hastighet och en utmärkt kundservice.

Även om Bitdefender VPN har hel del bra saker så finns det många saker som faktiskt kunde vara bättre. Bortsett från att programmet praktiskt taget inte har några extrafunktioner alls, kan programmet inte bryta igenom geo-blockerade webbplatser som Netflix och BBC iPlayer, vilket innebär att det inte kommer att hamna på vår bästa VPN-lista.

Les mer om Bitdefender VPN

Vilka funktioner erbjuds?

När det gäller funktioner har Bitdefender VPN inte mycket att skryta med. Från listan över funktioner finns det bland annat ett alternativ som gör att klienten körs automatiskt vid uppstart eller ansluter automatiskt när den upptäcker att du är i ett WiFi-nätverk. Av någon anledning är det inte möjligt att ställa in så att den ansluter automatiskt när du använder ett trådbundet nätverk. Det är i princip allt du kan göra i programmet. Det finns inga andra inställningar att ändra på.

Du kan alltså inte ändra protokollet eller krypteringen som används, det finns ingen killswitch och det finns ingen split tunneling. Programmet är dock tillgängligt för alla större operativsystem såsom Windows, macOS, iOS och Android. Men tyvärr inte för Linux-användare. Det verkar som om Bitdefender har kämpat för att skapa en användarvänlig upplevelse, så vem som helst skulle kunna använda programmet. Det är såklart viktigt med programvarudesign, men kanske inte så viktigt att man bör skala bort alla funktioner.

I det stora hela känns det snarast som att man erbjuds ett prestationslöst program utan några funktioner än en lättanvänd upplevelse, som förmodligen tanken var från början.

Pris i förhållande till funktion

Att jämföra Bitdefender VPN med andra leverantörer är svårt eftersom du måste ha en annan av Bitdefenders säkerhetslösningar på din dator för att kunna använda den. Om du redan använder Bitdefender är priserna för deras VPN överkomliga, men om du inte har det, behöver du då skaffa en extra mjukvara för att få VPN-tjänsten vilket måste anses dyrt. Men å andra sidan är Bitdefender-antivirus ett av det bästa programmet på marknaden just nu, så därför kan det vara värt en investering om du verkligen vill skydda din dator.

Med det i åtanke, låt oss titta på de olika prenumerationerna för Bitdefender VPN. Till att börja med finns det en ”gratis” prenumeration som är inkluderad i Bitdefender Total Security. I den erbjuds 200 MB data per dag, vilket är bra för att vara en gratis VPN-tjänst. När man tittar på premium-prenumerationerna finns det två betalningsalternativ, ett per månad och ett per år. Båda ger obegränsad bandbredd men begränsar antalet tillåtna enheter i förhållande till din licens för antivirusprogrammet.

Även om de priser som erbjuds av Bitdefender VPN är konkurrenskraftiga och ger valuta för pengarna, är det svårt att jämföra deras tjänst med andra leverantörer eftersom Bitdefender kräver att du har deras programvara sedan tidigare.

Användarvänligt program

Bitdefender VPN fokuserar på att erbjuda en förenklad och strömlinjeformad användarupplevelse mer än att tillhandahålla en funktionsrik. Det gör att VPN-tjänsten är lätt att använda. Du kan öppna VPN-applikationen från kontrollpanelen som finns i Bitdefender-programmet på din dator eller via ikonen för i systemfältet. Ikonen i systemfältet ändras för att visa din status: Om du inte är ansluten visas ett litet rött X och när du är ansluten visas en grön bock.

Det första du möter på skärmen när du använder klienten är en enkel vit bakgrund med en stor blå knapp som låter dig ansluta till en server, och en rullgardinsmeny som låter dig välja var du vill ansluta. Serverlistan är sorterad i alfabetisk ordning och det är lätt att bläddra eftersom det finns en liten flaggan till vänster om för varje landsnamn.

En knapp längst upp till vänster öppnar en meny som ger dig en några få alternativ här under inställningar, kontakta support och se information om ditt konto, till exempel hur många dagar du har kvar på din prenumeration.

Även om Bitdefender VPN-klienten har en tydlig och informativ utformning är upplevelsen på företagets webbplats inte lika optimerad. Bitdefender anser inte VPN som en fristående produkt och på grund av detta ges det inte mycket utrymme på webbplatsen. Nästan allt innehåll på webbplatsen handlar om deras andra produkter – så att hitta svar på frågor om deras VPN-tjänst är inte lätt alls.

Hastighet över förväntan

Bitdefender erbjuder imponerande hastigheter på alla de servrar vi testade. Att upprätta en anslutning tar ungefär 10 sekunder, vilket är långt ifrån snabbt – men när man väl är ansluten känns internetanslutningen effektiv och stabil. En sak som vi fick ögonen på var att de brittiska och amerikanska servrarna gav sämre resultat än de andra. Det är förmodligen inte symptom på att dessa länder inte har den starkaste nät-infrastrukturen utan snarare det är några av de två mest trafikerade platserna och att underlägsen prestanda beror på tyngre belastning.

Bitdefender spikade många viktiga aspekter när det gäller att erbjuda ett bra VPN. Hastigheterna är solida, kundsupporten är heltäckande och programvaran är väl utformad och lätt att använda.

Men som sagt så finns många saker som kunde vara bättre. Denna artikel tar inte heller upp alla aspekter av Bitdefenders VPN-tjänst så om du vill läsa mer om den så kan du göra det här. En VPN-tjänst kan fungera olika bra för olika personer eftersom varje unik individ har olika behov och även har olika surfmönster. Om du behöver en VPN-tjänst för att kunna titta på film eller tv-serier ska du förmodligen inte välja samma VPN-leverantör som en person för vilken hastigheten är den viktigaste.

https://www.youtube.com/watch?v=9t0i1Ng1Gpo

Du gillar kanske också...