Rescension: Chromecast

Koppla in Google Chromecast till en HDTV, anslut den till Wi-Fi-nätverket och skicka sedan filmer med mera från din smartphone, surfplatta eller dator till tv:n med ett knapptryck. Det hela bygger dock på att appen eller programmet som du visar video på har stöd för Chromecast.

Då jag kör Apple TV så har önskan och viljan att testa Google Chromecast inte riktigt varit stark nog för att köpa en. Inte förrän Viaplay körde sin jättekampanj om att de exklusivt visade premiären av säsong 9 av hitserien 24 men den hänsynslösa rollfiguren Jack Bauer. Grymt bra serie! Då en Google Chromecast endast ligger runt 300:- så tyckte jag att det var dags att testa.

android-s4-tvheroInstallationen är busenkel, i med Chromecast’en i en ledig HDMI-port på TV:n och koppla sedan en kabel från Chromecast’en till en ledig USB-port på TV alternativt till ett vägguttag för strömförsörjning. Genialiskt att kunna ta ström från en USB-port på TV:n för att undvika långa kabeldragningar.

Inställningen av mjukvaran är heller inte särskilt komplicerad, man behöver en mobil eller surfplatta med Android eller IOS alternativt en PC eller mac för att göra de inställningar som krävs. Ladda sedan ner Chromecast-appen/-programmet till din enhet, starta och följ instruktionerna.

Funktionerna som jag testat är att spegla en flik från MacBooken, ViaPlay, Redbull TV och Youtube. Att kunna spegla en flik från webbläsaren till TV:n är en funktion som i skrivande stund befinner sig BETA-stadie vilket är uppenbart, det fungerar skitdåligt. Det är segt och hoppar ofta ur. Att streama från Viaplay, Headweb, Youtube och Plex fungerar utmärkt! Det startar riktigt snabbt när man tryckt på play och det kickar igång HD-kvaliteten nästan direkt.

Chromecast fungerar som sagt riktigt bra och håller vad den lovar. Den är ingen Apple TV men definitivt värt pengarna!

Du gillar kanske också...